Concorde SmartPhone 5005 NFC (Frissítve aug.18)

Ha osztályoznom kellene az eddigi készülékeim után, akkor a tíz pontból kapna hatot a jelenlegi szoftveres hiányosságok miatt. – írta: Romvr, 10 éve

Külcsín

Elsőnek leszögezném, hogy saját képeket nem áll módomban készíteni magáról a készülékről, így a Google Képkeresőjét hívtam segítségül. A képeket, amiket választottam, nem díszít Copyright logó, így feltételezem, hogy szabadon felhasználhatóak. Amennyiben nem, úgy kérem jelezzétek, és törlöm őket.

A készülék a letisztultság jegyében született, ezért az elején nincs semmi az öt colos HD felbontású IPS kijelzőn kívül. Felül láthatjuk a hangszóró helyét, meg a nyolc megapixeles előlapi kamerát és ennyi. A kamera mellett lévő apró LED-et nem venni észre, csak ha figyelmeztet az eseményekre, akkor villog pirosan.

Bekapcsolt állapotban viszont azonnal a szemükbe szökken a három érintőgomb látványa is, amit a kijelző alatt helyeztek el. Bal oldalon a Menü, jobb oldalon a Vissza, középen pedig kék fénnyel megvilágítva a Home, egy apró csík képében.

Érdekessége a kijelzőnek, hogy leheletnyit a síkból kitörő keret veszi körbe, így arccal lefele helyezve nem karcolódik az üveg. Ez számomra nagy pozitívum. A másik jó érv mellette pedig az IPS mivoltából ered, azaz minden irányból jól látszik, száznyolcvan fokos betekintési szöget engedve.

Bal oldalt csupán a kerek Power gomb töri meg a síkot. Érdekesség hogy az általam eddig használt telefonoknál a másik oldalon helyezkedett el, így némi gyakorlást igényel a reflexből való használata.

Jobb oldalt a hangerőszabályzók vékony vonala található. A bekapcsolóhoz hasonlóan nem lötyög, nem zörög, hanem stabilan és biztosan jár. Láttam már ennél gyengébb összeszerelést drágább készülékeknél.

Hátulján sincs túl sok látvány, csupán a tizennyolc megapixeles, F2.0 értékű Sony Exmor kameramodul, a hozzá tartozó LED villanó, és egy hangszórókimenet. Meg persze a gyártó... khm... újrahasznosító cég logója. A kijelzőhöz hasonló módon a kamera védőlencséjét is parányi keret öleli körbe, így az asztalra helyezve sem karcolódik.

Az alja se túl izgalmas, ellenben funkciókban "gazdag". Mind a két oldalon található egy hangszóró, ami elvileg a zajszűrést hivatott megoldani, Nem tudom, ebből mi igaz, mondjuk panasz még nem érkezett telefonálásnál a minőségre.

A tetején egy Jack aljzat meg egy USB foglalat található csupán. Az USB-t ezüst műanyag keretezi, jól láthatóvá téve helyét.

Ha a hátlapot lepattintjuk, ismét pár érdekességre leszünk figyelmesek. Elsőnek az tűnhet fel, hogy az akkumulátor 1830 mAh kapacitású és a Concorde logója díszíti. Másodiknak a két SIM foglalat. A nagyobbik normál méretű, a kisebbik pedig micro SIM kártyák befogadására képes. Itt található még a microSD foglalat is, amit maximum harminckét gigabyte-ig bővíthetünk. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy jó kézügyesség szükségeltetik az SD kártya kivételénél, de a berakásra nem lehet panasz.

Az NFC antenna elhelyezése furán lett megoldva, ami a hátlap fedelén kapott helyet, így levéve, nem érvényesül ez a funkció, és ha feltesszük, akkor a csatlakozónál, azaz nagyjából a kamera és a LED között is meg kell nyomnunk pattanásig a megfelelő érintkezés miatt.

A dobozban adnak minden földi jót. Elsőnek egy ablakos tokot, ami ragasztócsíkkal tapad a készülék hátuljához (ez nyom nélkül eltávolítható és feltehető többször is), behajtva a készülék képernyőzárját aktiválja és az ablakban pár másodpercig kijelzi az időt, dátumot, valamint az állapotsávot. Kinyitva pedig felkelti mély álomban szendergő masinériánk.

Kapunk egy USB OTG kábelt, aminek segítségével USB-s adathordozókat csatlakoztathatunk, valamint a szokásos töltő és "agybadugós" headset is érkezik. Meg egy bónusz kijelzőfólia.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

  • K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

    Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

Előzmények

  • CUBOT X6 – A sokmagos

    Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

  • Xiaomi Hongmi: átgondolt mobil, elgondolkodtató ár

    A hasonló MT6589T telefonokhoz képest drágának mondható, de kárpótol például a jó kamera, a tetszetős kinézete.

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.