Cube U39GT tablet

RK3188, 4 mag, 1920x1280, 2GB RAM, PLS kijelző. Best buy? – írta: ZS3NI, 11 éve

Külső

Az U39GT hasonló a nagytestvéréhez, az U30GT2-höz, csak egy kicsit kisebb. Az előlapot természetesen a 9 hüvelykes Samsung PLS kijelző uralja, a bal felső sarokban látszik az első kamera, amit online videochateléshez lehet használni. Az intelligens fényérzékelő szenzor - amit a kijelző a fényerő automata állításához használ - viszont sehol nem látszik.

Bal oldalon találhatók a csatlakozók, a gombok.
Bekapcsoló gomb, hangerőszabályzó, MicroHDMI, MicroSD slot, 3,5 mm-es Jack aljzat, és a 2,5 mm-es töltőport.

A tablet hátulja egy magnézium-alumínium ötvözet, amely nem csak jól néz ki, de elég strapabíró is. A matt felület miatt nem nagyon tud kicsúszni a kézből, és összhangban van a tab többi részével.

A hátulján egy szolid CUBE logó és egy rövid leírás látható (a fénykép készítésekor az enyémen még fólia volt, ezért látszik tükrösnek).

A házon egy darab csavar sem látszik, így még profibb érzést kelt. Természetesen nem recseg-ropog, és a 8,9 mm-es vastagság miatt nagyon kompakt, hordozható a készülék.

A 9”-os kapacitív kijelző egyértelműen a tablet legjobb tulajdonsága. 1920 x 1280-as felbontással a maga 256 PPI-jével tűéles képet ad. A PLS technológia miatt a betekintési szög majdnem 180 fok, minden irányból kiválóan látható a kép. Fényképekkel ezt nem tudom visszaadni, ezt látni kell.

A fényerő sajnos ennyire nem kielégítő, a lakásban tökéletesen, kinti fényviszonyok mellett viszont nehezen használható a tab.
A jobb oldalon található hangszórók teljesen vállalhatóak, az AAC technológiának köszönhetően kellemes hangot adnak.

Az U39GT 4.2.2-es Androiddal, és egy módosított Win8-szerű launcherrel érkezik, amit direkt a CUBE számára készítettek. Nekem személy szerint nagyon tetszik, ha valakinek mégsem jönnek át a csempék akkor nyugodtan lecserélheti a launchert. 5 kezdőlapot kapunk Start, Közösségi, Játék, Iroda, és Egyéb, ezeket tetszés szerint berendezhetjük. Az különösen tetszett, hogy mi is létrehozhatunk csempe widgeteket a legtöbb apphoz, és a megfelelő helyre húzva úgymond „Metro”-szerűen beleillik a képbe és csempe lesz belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt