Darwin díj avagy halni tudni kell!

Elgondolkoztatok már azon, hogy mennyit ér egy emberi élet?! Az egyik nap azon kezdtem... – írta: mongi_, 17 éve

[kép]

Elgondolkoztatok már azon, hogy mennyit ér egy emberi élet?! Az egyik nap azon kezdtem el filózni, hogy mennyit is érhet az enyém. Melyik pillanatban következhet be egy olyan váratlan esemény ami eltávolít az élők sorából?! Valamilyen szempontból mindenkiben ott lappang (valakinél jobban valakiben kevésbé a halál gondolata, mint az élet vége, az elmúlás) Mennyi veszély leselkedik rám és ugy általában az emberekre a mai világban?! Gondoljuk arra, hogy valakik keresik a veszélyt (ezeket hívják jobb helyeken extrém sportolóknak vagy paraszt nyelven adrenalin hajcsáronak), mások pedig nyugalomban, békességben élnek, és ''egy rossz tett'' okozza a vesztüket. Hát nem is tudom, ekkor már az élet igazságszolgátatásáról beszélünk. Nem akarok erre a vonalra keveredni. Kanyarodjunk vissza a Darwin díjra, mert még a végén ''Vidám Vasárnap'' vonalát venné fel a blogom az ilyen Bibliai szösszenetekkel, amit meg nem szeretnék. A ''halállal való kacérkodás, vicces köntösbe csomagolását célozza meg a Darwin díj''. Csapjunk is a lecsóba, hogy igy vulgárisan fejezzem ki magam. Előre elnézést kérek.

Mi is az a Darwin díj:
[kép]

A Darwin-díjakat minden évben azon halandóknak adják akik javítják az emberiség génállományát azzal, hogy eltávolítják magukat az élõk sorából. A Darwin-díjat Charles Darwin, az evolúciós elmélet atyja szellemében azoknak ítélik oda az interneten, akik saját életük feláldozásával megvédik emberi génkészletünket. A díjnyertes személyek rendkívül idióta módszerekkel igyekszenek kiküszöbölni saját magukat, hogy ezáltal hozzájáruljanak az emberi faj hosszútávú túlélési esélyeinek javításához.

A 2000 év nyertesei: (A következő irományok brutális tartalma megzavarhatja... blablabla... de tényleg)

A nyertesek:

Az Apának mindig igaza van,
Március 13, New Jersey, USA


Egy apa azzal vádolta a 10 éves kisfiát, hogy megette a tortabevonó-csokikrémet. Anyjuk kiküldte a veszekedõket a garázsba. A vita fokozódott, mindketten egyre dühösebbek lettek. Az apa odaadott egy nagy kést a kisfiúnak, hogyha ennyire utálja õt, akkor szúrja le. A gyerek letette a kést. De az apa másodszor is a kezébe nyomta. Erre a gyerek szíven szúrta. Nem sokkal késõbb az apa meghalt a kórházban.

Oktatófilm forgatáson
Március 11, Perth, Ausztrália


A szakértõ oktatófilmet forgatott arról, hogy hogyan kell targoncát vezetni és kezelni biztonságosan. Forgatás közben kiesett a vezetõfülkébõl és a gép halálra gázolta. Késõbb a vizsgálatok megállapították, hogy nem tartotta be a biztonsági elõírásokat: nem a terepviszonyoknak megfelelõ sebességgel vezetett, a biztonsági öve nem volt bekapcsolva, és még más hibákat is elkövetett.

[kép]

Második helyezettek:

Orosz rulett
Február 28, Texas, USA


Egy fiatalember baráti körben orosz rulettezett. Csak azt nem vette számításba, hogy a játékos fegyver nem hagyományos revolver volt, melybe 1 töltényt raknak a 6 töltény helyére, tehát 16,6 % esélye van, hogy sikerül az akció, hanem egyszerû, modern, félautomata pisztoly, mely minden egyes elsütés után újratölti magát. Tehát 100%-os eséllyel nyerhetett a ruletten is. Meg is halt azonnal.

Házi ejtõernyõ
Május 25, Fülöp szigetek


Egy Manila felé tartó repülõt próbált eltéríteni egy utas. A kapitány meggyõzte õt, hogy az üzemanyag alacsony állása miatt mégis jobb ha folytatják az utat. Ekkor szépen körberabolta az utasokat (kb 25ezer dollár értéket sikerült összeszednie), majd megpróbálta elhagyni a gépet 6500 láb magasságban (több mint 2 km). A nagy szélben ez nehezen ment, de egy segítõkész stewardess kilökte. Az amatõr terrorista házikészítésû, tesztetlen ejtõernyõje azonban nem nyílt ki. Amikor megtalálták a holttestet csak a két alkarja ért ki a földbõl, olyan erõvel csapódott be.

[kép]

Forrás és további Darwin díjak: [link]

Zárszóként annyit szeretnék mondani, hogy elnézést azoktól akiket ezzel a cikkemmel felkavartam, vagy ha már van ilyen akkor is, de én ugy gondolom, hogy a halállal együtt kell élni, és amig nem jutunk abba a stádiumba, hogy biztos ránk vár addig humorként kezeljük, hát erre ez egy remek példa. Vigyázzatok azért magatokra és mindent csak okosan!

Végezetül egy könyvet szeretnék nektek ajánlani (amelynek időközben megjelentek a további kiadásai), akit részletesebben érdekel a téma:

[kép]
[link]

A témával kapcsolatos DVD előzetese:
[link]
Hivatalos site:
[link]

mongi_