Porszűrés házilag - Tesztekkel

Avagy hogyan tartsuk távol a port a gépünk belsejétől házilag. – írta: DaveJr, 14 éve

További lépések

Most jut szerephez a mágnes csík. Mivel a ház acélból készült ezért a szivacsot ezzel az öntapadós csíkkal fogom rögzíteni. És ez miért jó? Mert így bármikor le tudom szedni és kimosni a szivacsot. Plusz, ha elhasználódik a szivacs bármikor újat tudok csinálni. Úgyhogy a sablont nem kidobni!:)

A csíkot nagyon egyszerűen lehet darabolni. Simán ollóval lehet vágni. De természetesen ne a ház legjobb ollóját vegyük elő mert az is nem várt mellékhatással járhat:)

Fogtam a csíkot és elkezdtem felpakolni az oldallapra.

Igyekeztem úgy rakni, hogy ne legyen illesztési hézag. Esélyt se akartam adni a pornak:)

Mikor végeztem a darabolással és helyreigazgatással jött a büdös része a dolognak. A ragasztás.

Lehúztam a fehér papírt a csíkokról, ami alatt természetesen az öntapi lapult. Sajnos a szivacs felülete nem sima ezért az öntapadós ragasztó használatáról le kell mondanunk. Itt jön képbe a Palmatex.
Fogtam ecsettel (tubusos verziónál csak simán a tubussal) végig kentem az öntapadós részt. Itt vigyázni kell, hogy ne kerüljön ragasztó a gépünkre, mert ha odaragasztjuk hozzá a mágnest, akkor soha az életben nem szedjük le.
A szivacs széleinél ugyanígy jártam el.

Pár perc -- 2-3 perc -- várokozás és ráfektettem a szivacsot a mágnes csíkra, figyelve hogy feszes maradjon. Jól megnyomkodtam körbe a ragasztónál a szivacsot (palmatex nyomásra fejti ki legjobban a hatását) persze nem kell nagyerővel, csak úgy kényelmesen.

Ne aggódj, ha ragasztós lesz az ujjad. Pár óra alatt lekopik:) Kézmosásnál kefével simán lejön.

Félreraktam száradni és egy 15-20 perc múlva szépen levágtam a kilógó szivacsot és ez lett a végeredmény:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!