Egy újabb retro-csoda: IBM PS2 L40 SX

Mostani cikkem főszereplője a címben is szereplő ős-laptop, mely az IBM-gyár futószalagjairől jött le... – írta: FerroChrom, 15 éve

Nagymosás

Átgondoltam magamban, hogy mi fog kelleni a gép megtisztításához. Kell majd C_llit B_ng (ez most nem a reklám helye) és dörzsiszivacs, mert ezekkel a legmakacsabb koszt is le tudom majd szedni (Na, ez viszont egy kicsit reklám ízű lett.). Szükség lesz továbbá ablaktisztítóra és papírtörlőre, a kijelző megpucolásához. Meg persze a víz sem maradhat ki a sorból.
Összekészítettem mindent, majd nekiláttam a pucolásnak. Először a kijelzőfedelet, az oldalakat és a laptop hátulját tettem koszmentessé, majd a laptop alja is szép tiszta lett. A folyamatot a gép kinyitásával folytattam, majd lecsutakoltam a kijelző környékét és a billentyűzet feletti részt is. Persze maga a kijelző sem maradhatott ki. Óvatosan bepermeteztem ablaktisztítóval (a kijelzőt természetesen vízszintes állapotba állítottam a permetezés előtt), majd a papírtörlővel szép tisztára töröltem.
A legkeményebb dió viszont a végére maradt: a billentyűzet. Gondolkoztam, hogy hogyan csináljam: egyszerűen csak töröljem át szivaccsal? Nem jó, úgy nem lesz az igazi. Döntöttem: egyenként fogom a billentyűket lemosni.
Neki is kezdtem. Szerencsére könnyű volt kiszedni a billentyűket, mert könnyen, erősebb ráhatás nélkül kijöttek a helyükről.

[Nagyobb változat]

Mint ahogy a felső képen is látható, elég koszos a tasztatúra, bár a fényképet már a Space és a mellette lévő gombok megtisztítása után lőttem. Az alsó képen látszik igazán a különbség, főleg a "-" gomb és a "." billentyű között:

[Nagyobb változat]

Körülbelül háromnegyed órával később készen is lettem.

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

Látszik a szivacson, hogy jó sok koszt begyűjtött.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!