Egyedi ROM telepítése Sony Xperia Go

Következő leírásom arról fog szólni, hogyan telepítettem egyedi ROM-ot a Sony Xperia Go telefonomra. – írta: Xmodule, 11 éve

Flashtool, ROM

Második lépés: Flashtool telepítése

1. Innen töltsük le és telepítsük fel a Flashtool programot.

2. Miután a telepítés befejeződött, indítsuk a Flashtool-drivers.exe-t. Ez a Flashtool/drivers mappában található. Sajnos külön nincs ST27, így én először feltettem mindent, de elméletileg elég csak az utolsó kettőt feltelepíteni.

Harmadik lépés: ROM telepítése

Én most a következő ROM telepítését fogom leírni magyarul: XperiaPremiuM™ v5 - FINAL (Locked/Unlocked BL)
(Elméletileg ezt a ROM-ot fel lehet telepíteni a boot loader nyitása nélkül is!)

NAGYON FONTOS! Csinálj biztonsági mentést mindenről! Elvileg csak azok az adatok fognak elveszni, amik a telefon memóriájában vannak. Szóval a külső és belső SD kártya érintetlen marad. Ennek ellenére jobb mindenről mentést csinálni!

1. Fontos, hogy alap (gyári) Ice Cream Sandwich (ICS) .54-es végű rendszer legyen a telefonon. Ha esetleg már másik CUSTOM ROM van a telefonodon, akkor előtte le kell tölteni egy eredeti .ftf ROM-ot és Flashtool-al feltenni (ennek a menetét most nem írom le).

2. Indítsd újra a telefont hagyd, hogy simán bootoljon.

3. Másold a CM9 ZIP és GAPPS-ot a telefon SD kártyájára. (Vagy a belső SD-re is jó.)

4. A CM9 ZIP csomagból tömörítsük ki valahova a PC-n a boot.img fájlt.
4.a) Nyissuk meg a Flashtool programot, klikk a villám jelre, Fastboot mode. Ezután a kikapcsolt telefonunkon tartsuk lenyomva a hangerő FEL gombot és csatlakoztassuk a PC-hez. Ekkor a program ki fogja írni, hogy: "Device connected in fastboot mode". Klikk jobb oldalt a Select kernel to Flash gombra, majd keressük meg a boot.img fájlt, amit az előbb kicsomagoltunk a CM9 ZIP-ből, majd open. Ezzel lecseréljük a kernelt. Ha minden jól megy, ki fogja írni, hogy OK. Az egész művelet pár másodpercig tart csak.

5. Most már lehúzhatjuk a telefont a gépről. Még mindig kikapcsolt állapotban hangerő LE gombot nyomogatva kapcsoljuk be a telefont. Egészen addig nyomogassuk gyorsan a hangerő LE gombot, amíg megjelenik a CWM. A CWM-ben a hangerő le és fel gombokkal tudunk navigálni és a telefon HOME (házikó) gombbal okézni a menüket.

6. Hajtsuk végre a következő parancsokat:
- Wipe Data/Factory reset
- Wipe Cache
- Advanced -> Wipe dalvik cache
- Install zip from SDcard -> Choose zip from SDcard (akkor, ha a telefon belső SD kártyájára másoltuk a zip-eket), vagy pedig Choose zip from EXTERNAL SDcard (ha pedig a külső SD kártyán vannak a zip-pek)

7. Először válasszuk a CM9 ZIP-et.

8. Ezután a GAPPS-ot.

9. Ismételjük meg a 6. pontban leírtakat! (Wipe...)

10. Indítsuk újra a telefont. CWM-ben legfelső lehetőség.

11. Első indítás lassú, de várjuk ki türelmesen.

12. Miután az első indítás betöltött és kész vannak a beállítások, indítsuk újra a telefont.

13. Élvezd a ROM-ot! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!