EIZO ColorEdge CG243W teszt

Az EIZO grafikai ásza tes(z)tközelből – írta: dezz, 15 éve

Ismerkedés

Ismerkedés

A doboz kinyitása után először egy kisebb dobozt találtunk,

melyben a monitorhoz járó kámzsa (hood) lapult.

Mi ugyan nem csomagoltuk ki a kámzsát, de amúgy így néz ki a monitor,

ha az is rajta van (közepét kihagyva a koloriméter miatt).

Ezután a különféle kábelek kerültek elő, nevezetesen: hálózati tápkábel, DVI kábel, USB kábel (PC felé), DisplayPort kábel. A készülékhez mellékelt CD-n a ColorNavigátor nevű, profi kalibrációs szoftver Windows és Macinotsh rendszerekhez készült változata is megtalálható, nyilván driverek kíséretében.

A papírok (Setup Guide, stb.) között két egyedi, erre a monitorra vonatkozó tanúsítványt is találtunk. Az egyik a DUE rendszer gyári finomhangolása utáni, a panel 25 pontján elvégett 3 féle mérés eredményeit tartalmazta. A másik pedig a gamma-korrekció gyári kalibrációjának ellenőrző grafikonját ábrázolta.

Nocsak, az EIZO-nak saját márkájú képernyő-tisztító készlete is van.

A kisebb-nagyobb meglepetések után hozzáférhettünk magához a monitorhoz is...

És így fest oldalról... (Felül két USB csatlakozó található.)

A címke igazán impozánsan tud kinézni, megfelelő megvilágításban... (Amúgy, igen, régi EIZO-s hagyomány szerint a típusjelzés egy utólag felragasztott címkén van. De nem kell félni, ez csak akkor jön le, ha le akarjuk szedni, pl. a saját 5 éves EIZO-mon semmi jelét sem adja, hogy le akarna jönni. De azt is el tudom képzelni, hogy az igazán profik maguk szedik le, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket.)

Csatlakozók, sorrendben: DisplayPort, két DVI-I (tehát digitális és analóg egyben, azaz DVI és DSub15 kimenettel is összeköthetjük), végül az USB csatlakozás PC/MAC felé.

Főkapcsoló is van. A hálózati feszültség 100-120V vagy 200-240V lehet.

A hátsó címke, hátha valakit érdekel.

A készülék gombjai (és a fényszenzor balról). Nem állnék itt neki mindet felsorolni, csak azt emelném ki, hogy némileg eltérőek a mainstream kategóriás típusaikon megszokottól. És itt bezzeg a képernyőn megjelenő Button Guide is segíti a használatukat!

Szerencsére maga az OSD menü is más, mint a megszokott...

Mechanika

A monitor igen stabilan áll fém talpán. Jobbra-balra forgatható, dönthető, portré módba fordítható (pivot), és persze a magassága is állítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények