Esetem a budapesti pizzériákkal

2008. 03. 17-én egy hideg este elhatároztam, rendelek egy pizzát. Hogyan is álljak neki... – írta: legiaap, 16 éve

2008. 03. 17-én egy hideg este elhatároztam, rendelek egy pizzát. Hogyan is álljak neki a keresésnek? Laptop bekapcsol, net rádug és már mehet is a menet. Google jó barátod, mint ahogy azt sokan hangoztatják itt a fórumon. Be is írok én minden jót, amire azt remélem kiad olyan dolgokat amiket én szeretnék.

Mit is szeretnék?

- Egy pizzériát. Nem éttermet, nem éttermet és pizzériát együtt. Csak egy olyan helyet, ahol az emberek arra szakosodtak, hogy pizzát állítsanak elő. Ez akkora elvárás vagy mi?
- Egy olyan pizzériát, ahol emberiek az árak.
- Egy olyan pizzériát, ahol ismerik a szalámis pizza receptjét. Nem sonkásat, nem sült banánosat, meg ananászos, meg csirkemájas szarokat, hanem egy normális szalámis pizzát. Ez akkora elvárás vagy mi?
(Múltkor pl. azért néztek meg a „mekibe” mert sima burgert kértem és csak mustárral. Azt hittem a gyerek mindjárt lekever egy pofont, mert nem „Bigburgert” kértem ketchup-pal. )

Mit is találtam?

- Nagyobbrészt éttermeket, akik pizza készítéssel is foglalkoznak, de kimondott pizzéria nagyon kevés van és azok is csak szinte Budapest centrumában kézbesítenek ki.
- Emberi árakat találtam, de ott volt apró betűs rész és úgy már mindjárt nem volt barátságos az az ár. Egyes helyeken képesek felszámolni 500 Ft szállítási/csomagolási árat. Sőt a legtöbb helyen még azt is megszabják, mennyi az a minimális pénzösszeg, ami alatt szoba sem állnak velem. Egy 26 cm-es pizzáért képesek elkérni 1300 Ft-ot. Mindenütt csak neten lehet rendelni. A Telefont nem is ismerik.
- Na most jön a ráadás rész. A szalámis pizza talán 10 pizzériából 3-nél kapható volt. Ez gyönyörű. Még a pizzák alapját sem ismerik.

Véleményem az egészről?

Olaszban nincs ilyen, mint nálunk, hogy mindenféle hülyeséget rátesznek a pizzára. Az igazi olasz pizzán elmondjam mi van? Egy sima fűszeres alap, szalámi és sajt. És még talán egy két tengeri kütyü. Ennyi. És itthon ezeket az alap pizzákat nem sütnek. Hát szégyen. De arra van bátorságuk, hogy kiírják eredeti olasz receptek alapján.
Elmegyek a Westend-be és akarok ebédre enni egy pizza szeletet. Erre kérdem a csávesztől szalámis? (pofavágás) Olyan nincs. Esetleg sonkás jó lesz? - kérdi – Erre mondom dugd fel magadnak, azt ott hagytam.
Elmondom azt is, hogy én mihez szoktam eddig pizza téren. Pécsen éltem közel 4 évig. Ott felhívtam a Pizzaboy-t. Kértem egy 28 cm-es szalámisat és 30 percen belül kihozták. Ez kb. 800 Ft-omba került úgy, hogy melegen hozták ki, kis bőr táskában és ingyen. Sőt még a környező falukba is kiviszik, és azt hiszem a szállítási költség ott is 0. Nos hát én ehhez szoktam.
Kérdem én ez akkora luxus? Túl nagyok az elvárásaim?
Nálam Budapest Pizza téren megbukott!