HTC Desire Android 4.0.4 Sandvold

Elég sok ideje keresgéltem már egy használható, modern ROM-ot a HTC Desire telefonomra. – írta: Buci21, 12 éve

Magáról az ICS-ről

Mint az köztudott, a HTC kicsit megfeledkezett a telefonunkról... A gyári 2.2-es rendszer nagyon elavult, a 2.3 Gingerbread-update pedig nehézkes, és az sem hoz lényegi változást.
A Sense felület szerintem egy idő után szintén igen unalmassá válhat, na meg persze közel sem a leggyorsabb home felület, ami létezik.

Sok ROM-ot kipróbáltam már a telefonomra, de vagy instabilak, vagy bugosak voltak, azaz sok volt bennük a hiba. Próbálkoztam 2.3-as updatekkel, egy 4.0-ra épülő MIUI-rommal, ami egészen jónak tűnt, de idővel elég sok hiba jött elő. Aztán rátaláltam erre a ROM-ra.

Remélem, hogy tetszeni fog az írás, és más is kedvet kap a telefonja nem hivatalos frissítéséhez.

Természetesen felelősséget nem vállalok a telefonban keletkezett esetleges károk miatt, mivel nekem hibátlanul működött, ha nem úgy működik, az minden bizonnyal user error, az utasítások be nem tartásának a következménye.

Ez az Android második legfrissebb kiadása jelenleg, nemrég jelent meg a Jelly Bean néven futó változat, ami az Ice Cream Sandwich-től csak pár apróságban tér el, lényegiekben nem igazán.
Így elmondhatjuk, hogy telefonunk a nehézkes Gingerbread hivatalos frissítés után megint naprakész lehet.

A hétköznapokban legfontosabb újítása a rendszernek a teljesen újragondolt felhasználói felület, valamint az alapjaiban módosított rendszer. A launchert, azaz a Home képernyőért felelős alkalmazást, valamint az összes gyári alkalmazás és az összes menü képét immáron nem a processzor számolja, hanem a GPU, a grafikus vezérlő, ami pontosan az ilyen grafikus feladatokra van kihegyezve, erre való, eddig nem használta a rendszer a felület gyorsítására.
Ez a húzás levesz egy rakás terhet a processzorról, így sokkal energiatakarékosabb és gördülékenyebb lehet a rendszer, mivel a célfeladattal már céleszköz foglalkozik, nem az általános számításokra tervezett központi egység. Ennek köszönhetően a telefont mára már kissé elavult, de közel sem használhatatlan hardvere is képes produkálni majdnem olyan sebességet és gördülékenységet, mint a legújabb csúcstelefonok. Természetesen azért játékok alatt, valamint programindításnál sosem fogja elérni azt a sebességet mint egy 4 maggal felvértezett csodamasina, de el lehet nekem hinni, sokat dob a hétköznapi használat közben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt