HTC Desire Android 4.0.4 Sandvold

Elég sok ideje keresgéltem már egy használható, modern ROM-ot a HTC Desire telefonomra. – írta: Buci21, 12 éve

Tapasztalatok

Tapasztalataim a rendszerrel:

Igencsak stabil, alig tapasztalható véletlenszerű újraindulás. A processzor és a memória beállításának piszkálása természetesen megemelheti a crash-ek számát, de ésszel persze nem okoz az ember bajt.
Például túl magas maximum órajelre állítva a telefon processzora hibázni fog, lefagy, szóval nem ajánlom, hogy az 1113 MHz-es beállítás fölé menjünk, az enyém odáig volt stabil, persze telefonfüggő, hogy melyik meddig bírja a tuningot.
A sok extra opció semmit sem lassít a rendszer működésén, sőt, jól beállítva még gyorsabb is lehet, mint amikor bekapcsoltuk először. Ez a ROM eddig egy hete teljesít szolgálatot szinte hibátlanul, nem nagyon vannak FC-k (amikor az alkalmazás nem válaszol, vagy kifagy), vagy ha vannak, akkor az is ismert bug az adott alkalmazásban.

A hardveres gyorsítás tökéletesen működik, azaz van Youtube HQ, a felhasználó felületet és az ismert codec-ekkel a videókat is gyorsítja a GPU, azaz bátran nekiállhatunk filmet nézni a telefonon. Equalizer a gyári Play Music alkalmazásba be van építve, a hangminősége semmit sem változik fülhallgatón a gyári Sense-t tartalmazó ROM-hoz képest, zenére szintúgy alkalmas.

A telefon funkció 100%-os, beszélgetési minőség kiváló, pont mint a gyári rendszerrel, 3G, Wi-Fi stabil, gyors, működik ahogy kell. A telefon trackpadje, hanyattegere tökéletesen működik, hosszabb dokumentumok/weboldalak lapozgatására tökéletes, a menüben is lehet vele lépkedni, csak nincs sok értelme. Érintőképernyő villámgyors, alig késik, azaz a touch sensor drivere is jól sikerült.

Van viszont pár apró hiba is, amibe belefutottam:
1. Semmilyen FM-rádió alkalmazást nem tudtam működésre bírni a telefonon, fórumokon sokan jelezték, hogy ők sem, talán a későbbi frissítésekben javításra kerül.
2. A gyári kernel néha instabil és lefagy, ezért ajánlott a Tiamat-féle kernel telepítése, a telepítés leírásában benne is van.
3. A videó-felvétel sajnos a gyári alkalmazással csak igen gyatra 15 fps-sel működik, azaz csak 15 képkockát rögzít másodpercenként.

Mindezek ellenére nyugodt szívvel ajánlom, egyik hiba sem egetrengető, vagy olyan, ami használhatatlanná tenné a rendszert.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, lapozz bátran, és ess neki nyugodtan a telepítésnek, nem nehéz, még ha a leírás hosszúnak is tűnik elsőre. Inkább szájbarágósan írtam, mint semhogy hozzászólásokban kelljen magyaráznom egy-egy lépést, így még a teljesen tapasztalatlanok is simán fogják venni az akadályokat, és használni a „régi-új” telefonjukat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt