HTC One X vs. SGS3: Trónok harca

HTC a Samsung ellen, One X a Galaxy S 3 ellen. Lássuk egyásnak eresztve mit tudnak ezek az erőgépek! – írta: ForRedGlory, 12 éve

Bevezető

2012 (is) az okostelefonok éve. A gyártók talicskával hordják ki a különböző tudású/árkategóriájú telefonokat, melyek közül eddig eddig minden kétséget kizáróan a HTC One X és a Samsung Galaxy S3 viszi a prímet. Mindkét gyártó beleadott apait-anyait, hogy a konkurencia fölé nőjön, azonban érdekes módon teljesen más szemlélettel próbálják elérni a "halhatatlanságot". Lesz-e győztes? Kijelenthető-e egyértelműen egyikről vagy másikról, hogy jobb?

Erre ad választ a következő cikk.

Samsung Galaxy S3 vs. HTC One X

A Logout hasábjain nemrég megjelent összehasonlító cikkem után egy kicsit más szemszög mellett döntöttem. Igyekszem a lehető legobjektívebben megosztani szubjektív véleményem. Minden egyes összehasonlítás ugyanolyan körülmények között készült, ezzel biztosítva a lehető leghitelesebb végeredményt. A felhasználói élmény ugyanakkor nem nő egyenesen arányosan a pontszámokkal, ezért ezt a részt megkülönböztetett figyelem kíséri.

Két koncepció, egy cél:

A HTC és a Samsung merőben eltérő szemlélettel képzeli el az okostelefon piac meghódítását. A tajvani gyártó termékpalettája viszonylag szegényes, azonban a minőségben élen járnak. A jellemzően középkategóriánál alább nem adó HTC vezérigazgatója Peter Chou rövid, ámde annál frappánsabb magyarázatot adott arra, hogy miért nem adnak ki olcsóbb tucatterméket: "Nem akarjuk lerombolni a márkát..."
Ez az irányelv ihlette a HTC mérnökeit, amikor bemutatták a HTC One X-et, a telefont, ami a tajvani gyártó aktuális zászlóshajója.

Peter Chou bemutatja a HTC One X-et

A dél-koreai gyártó politikája merőben eltér, közel sem olyan "szemérmes". Gyakorlatilag nincs az a szegmense a telefon piacnak, ahol ne képviseltetnék magukat. Nem csak ezen a téren, a csúcskategóriában is más szemléletet képvisel a Samsung, mely a nyers erőben hisz. Évről évre beleteszik az aktuális csúcsmodellbe (korábban a Samsung Galaxy S és S2) a létező legjobb technikát, azonban a külső talán kevésbé fajsúlyos a koncepcióban. Mindenesetre a Galaxy S 3 bemutatása során büszkén hangoztatták az azóta már jól ismert szlogent: "designed for humans, inspired by nature". Mennyire ihlette a természet? Mennyi pluszt biztosít a felhasználóknak? Lássuk.

JK Shin a Samsung Mobile CEO-ja és az I9300

Pontozás:
Samsung Galaxy S 3: 9pont
HTC One X: 10pont
Vélemény: Samsung ráeszmélhetne arra, hogy egy telefon nem csak attól lesz prémium, ami belül van, hanem az is fontos, hogy mibe van a csúcstechnológia becsomagolva. Csak azért van ilyen kis különbség pontszámban, mert bár a HTC törekvése üdvözölendő, de nem tűnik olyan életképesnek. Pedig jó példa az ellenkezőjére az Apple.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények