HTC Sensation - egy a sok közül?

A Sensation a gyártó két évvel ezelőtti csúcsmodellje volt. Megállja helyét napjainkban? Mire elég most? – írta: Ed3r_X_, 11 éve

Telefon

Kinézet, anyaghasználat

A telefon házának tervezésekor két anyagot használtak, fémet és műanyagot (illetve elől GG üveget). Az összeszerelésre nem lehet panasz, passzentos minden, nem lötyög.

Az előlapon egy 4,3"-os Gorilla Glass védelemmel ellátott S-LCD kijelző tárul szemeink elé, aminek a felbontása 960x540 pixel. Ez jó összhatást eredményez, a megjelenített kép éles, recés éleket nem találtam rajta. Alul 4 érintésre érzékeny gomb van, ezek kézre állóak. Felül egy HTC felirat, a beszédhangszóró, mellette bal oldalt a fényérzékelő, jobb oldalt a videóhíváshoz használható másodlagos kamera található. Utóbbi VGA felbontású, illetve a hangszóró rácsa mögött villoghat még egy állapotjelző LED is.

Sokak panaszkodtak arról, hogy a kijelző hajlamos porosodásra. Ezt garanciában cserélik, az én készülékem is ilyen volt, de cserélték benne 2012-ben és nem sikerült felfedeznem port azóta.

Elölről

A telefonon körbefutó keret fém, ez átnyúlik a hátlapra is.

A telefon jobb oldala teljesen üres, egyedül a bal oldalon található az MHL képes micro USB aljzat és a hangerőgombok.

A hátlap bal felső sarkába helyezték el a mérnökök a 8 megapixeles kamerát, amelyhez dupla LED villanó is dukál. Ezek mellett van a hátsó hangszóró, melynek hangerejét olyan jó közepesre teszem. Ezen kívül láthatunk még itt egy HTC feliratot középen (ez a része fém a hátlapnak) és alul egy With HTC Sense feliratot. Érdekesség, hogy a hátlapot eltávolítva a telefon nagy része is leválik, ugyanis ide vezették ki az antennákat, illetve az előlapon található beszédhangszóró rácsa is a hátlaphoz tartozik. Ötletes.

Hátlap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények