Játékok a PS1-korszakból

Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as... – írta: d@vee, 10 éve

Top 5

-5-
Silent Hill

A sereghajtó Silent Hill csendes kis falucskája. Horrorjáték, utánozhatatlanul fagyos atmoszférával, a sorozat egyik legjobb darabja.
A városban kalandozva tárgyakat gyűjthetünk, felvehetjük a kesztyűt az időnként megjelenő borzalmakkal szemben, valamint megtudhatjuk a kisváros múltját.

Csak a kategória kedvelőinek ajánlott.

-4-
Resident Evil 3

Megint egy horror, a közismert Resident Evil 3. része, Nemesis alcímmel. Hasonló az előzőhöz, csak itt nagyobb a hangsúly az akción, de bőven van benne keresgélős, kacatkombinálós rész. Sajnos elég rövid.

A dobogósok:

-3-
Tekken 3

A harmadik helyezés stílusosan a Tekken 3. része. Oldalnézetes verekedős játék, a PS1 egyik legismertebb játéka. Történetét nem ismerem, engem a "harci tudásával" fogott meg.

-2-
Quake 2

Hajó, pontosabban űrsikló-töröttek vagyunk, célunk, hogy elhagyjuk a bolygót egy másik repcsivel, ami történetesen a létesítmény másik szegletében van, de valami oknál fogva minden tele van ellenséges katonákkal, később pedig nagyon erős, csúf rémségekkel. Akció FPS, melyben csak az számít, hogy célba érj, mindegy milyen áron.

Az összes fegyót magadnál tarthattad, amit a játék alatt megszereztél, igaz, nem túl hiteles, de azért megnyugtató volt a legvégső bossnál a tudat, hogy milyen arzenál áll a rendelkezésemre. Maradhatna pár modern FPS-ben is ilyen fícsőr.

Az első helyezés:

-1-
Mortal Kombat 4

Még egy verekedős játék. Harcolnunk kell, hogy megvédjük a földet Sao Kahn gonosz bunyósaitól. Máig az egyik kedvenc MK részem, tuti hogy van olyan, aki még ma is játszik vele. Sub-Zero, Scorpion, valaki? Pörgős, kontrollergyilkos, durva. Suligépeken alapmű volt egy időben. És kedvenc a PS1 körében.

Ennyi lenne a kis múltidézés, legközelebb egy hordozható konzolhoz térek vissza, még nem tudom, melyik lesz, de remélem, elnyeri a tetszéseteket.

A pozitív, illetve negatív kritikákat szeretettel várom.

Azóta történt

Előzmények

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

  • Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

    Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

  • Játékok a NES-korszakból

    Rövid írásomban a számomra top 6 NES játékot mutatnám be egy kis múltidézés keretében.