Kínaiak a kapuknál: LY F2S tablet

Ez a kis írás a LY F2S tabletről amolyan csemege, hogy mit is tud egy kínai, olcsó tablet... – írta: Ed3r_X_, 12 éve

Kezdődjék

Érkezés, kinézet:

A tabletet a rendelés után körülbelül két héttel kaptam kézhez. Regisztrált légipostával jött, egy sima barna csomagban. Kibontáskor egy szép doboz tárult elém, aminek a jobb felső sarkában egy nVidia logóra kísértetiesen hasonló kép jelzi velem, hogy ebbe bizony Allwinner A10-es chip dobog. Ezen kívül sima, egyszerű, letisztult.

A dobozt kinyitva elénk tárul a tablet egy tálcaszerűségen, alatta helyezkednek el a kiegészítői: töltő, USB kábel, USB-OTG átalakító.

A táblagép dimenziói: 199 x 124 x 12mm. Nem nagy, de nem is a legkisebb. A felhasznált anyag mindenhol műanyag, még sincs az embernek olyan érzése, hogy szétesik a kezében. Szépen, pontosan össze van szerelve, lötyögéssel nem találkoztam. Az előlapon csak egyetlen gomb van, ez a home-nak felel meg. A hátlap szépen recézett, pont mint egy Galaxy Ace. A csatlakozók oldalt találhatóak, a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó pedig felül.

Kijelző:

A kijelzője sima mezei TFT, elég jó betekintési szögekkel. Felülről és alulról jól lehet látni, egyedül csak oldalról fordul elő, hogy nem látjuk a képet. A felbontás 800x480 pixeles, a megjelenített kép nem éles, de nem is zavaró: egy Galaxy Mini után felüdülés. Az érintéseket kapacitív módon kezeli egyszerre akár 5 helyen (teszteltem is). A képminőségért bocsánat, nem a legjobb a fényképező.

Szerkesztés: Egy hét után előjöttek furi hibák nálam. Hol érzékelt hol nem, majd miután leejtettem már nem. Lehet csak nekem volt ilyen gondom.

Csatlakozók:

Oldalt találhatóak a csatlakozók, mint ahogy már említettem, ez sorrendben a következőket takarja:
- töltőcsatlakozó
- mini USB csatlakozó
- mini HDMI kimenet
- 3.5 Jack kimenet a fülhallgatónak.

SIM kártyát nem tudunk bele tenni, csak külső USB modemet, ezért a mobilnetet elfelejthetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt