Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni. – írta: iMaverick, 9 éve

Első benyomások

Egy bubis levélben kaptam szépen becsomagolva. A dobozt kiszabadítva, egy fehér színű, ízléses csomagolással találtam magamat szemben: fotó a készülékről, logók, a hátlapon meg a specifikáció. Eddig pipa.


A doboz


A specifikáció

Felvágom a gyári Kingzone-os plombát (értsd: a matricájukat) és szépen, katonás rendben fogadnak a következő összetevők:
- a készülék
- akkumulátor
- user manual és garancia papír
- kijelző védő fólia
- szilikon tok
- EU-s töltőfej
- USB kábel
- OTG kábel
- fülhallgató


A tartalom

A készülék egyben van, nem recseg-ropog. Az 5"-os 720p-s kijelző uralja az előlapot, alatta a 3 dedikált gomb piros (!) háttérvilágítással és legalább nem a szokványos ikonokkal, hanem ilyen pontokból összerakott ikonokkal operál. Körben a szokványos dolgok: felül a micro-USB és a headset csatlakozója, bal oldalt a hangerő szabályzás, jobb oldalt a bekapcsológomb található. A hátlap tartalmazza a fő kamerát, a villanót és a hátsó hangszórót.

Bekapcsolva elindul az alap 4.4-es droid varázslója. Ezen túljutva a Kingzone által módosított launcherrel találjuk szemben magunkat. Más kinézetűek pl. az ikonok, a feltelepített programok kínálata azonban elég sivár. (Az alap felhozatalról beszélünk: File kezelő, Zene, Számológép, stb. Persze ezt máshogy is felfoghatjuk, legalább nincs teleszemetelve a gyártó által mindenféle nem kívánatos crapware-rel.)

Az első utam természetesen a Settings-be vezetett, ahol átállítottam a telefon nyelvét magyarra. Itt jegyezném meg, hogy azok a menük, amik gyakorlatilag minden droidos készülékben előfordulnak, szépen le lettek fordítva, viszont amik nem a megszokottak, ott bizony van, hogy le sincs fordítva és van, hogy (szerintem) a Google Fordítóval csinálták a szöveget.


Furcsa magyarosítás

Ezek után beállítottam a wifi kapcsolatot, jelezte is hűségesen, hogy van OTA frissítés. Következett az ébresztő az Órában (nehogy elaludjak másnap reggel!) Ekkor jutott eszembe, hogy a "hangokat" is be kellene állítani, így reprodukálva a "szokásos" környezetet. Itt jött egy meglepi: a készülékre rakott Android szemrebbenés nélkül áttúrta a behelyezett SD kártyát és bemountolta a saját hangjai közé a kártyámon lévő backupból a hangokat.

Ez igencsak szimpatikus lépés volt, lévén hogy általában kézzel kell bemásolni az SD kártyán létrehozott Ringtones mappába, vagy, ahogy én szoktam: bemásolom a hangokat a /sytem/media mappába, így folyamatosan eléri a rendszer a hangfájlokat (, akkor is, ha kikerül az SD a rendszerből. Persze ehhez már root jogosultság szükséges).


Előttem az utódom: balra az Amoi, jobbra a Kingzone N3 P

Kicsit a használhatóságról: az 5"-os kijelzőnek szép képe van, a színek élénkek. Érintésre gyorsan reagál. (Azóta már a mellékelt fólia is felkerült, a kijelző érzékenysége nem romlott érezhetően.) A szilikontokot felrakva a készülék nem csúszkál a kézben, stabilan lehet tartani. Viszont így az oldalsó gombok (hangerő, power gomb) benyomása igencsak nehézkes lett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények