Kodak CAMEO - "...csak átalakul"

Egy ócska Kodak analóg fényképezőgépből makrólencsét mobiltelefonhoz? Hát majd meglátjuk... – írta: bepken, 11 éve

Bevezető

"Makrofotózás mobiltelefonnal" - az utóbbi időben több cikk is foglalkozott ezzel a témával, itt a LOGOUT blogon. Személy szerint mindig is nagy érdeklődéssel szemléltem a makrofotókat, így ezen cikkeket olvasva jómagam is kedvet kaptam hozzá, hogy olyan eszközt keressek, melynek segítségével elkészíthetem saját képeimet.

Szeretném leszögezni, hogy nincs túl nagy tapasztalatom a fotózás terén, még csak hobbifotósnak se mondanám magam, hiszen - mint írtam is - ezidáig inkább csak szemlélője voltam a makrofotózásnak. A másik fontos szempont, hogy bizony az általam használt Sony Xperia Sola készüléknek is megvannak a maga korlátai - sajnos nem csupán a fényképezés terén, de ez más egy másik történet...

Tehát a képeket kérem, majd ezek alapján megítélni! - persze jöhet a kritika is ;)

Korábban olvashattunk már nagyítóval, lupéval vagy épp DVD-olvasó lencséjével készült képekről, de léteznek speciálisan erre a célra kialakított (telefon kompatibilis) lencsék is. Ehhez képest én egy kissé drasztikusabb utat választottam, egész pontosan egy régi fényképezőgépemet áldoztam fel a nemes cél érdekében.

Miért? Mivel nem akartam egy fillért se ilyesmire költeni, először az itthon is fellelhető eszközöket vettem számításba.

Az első próbálkozásom egy CD-olvasóval történt, de nem igazán úgy sikerült a "szétszerelés", ahogy elképzeltem... Így hát azt a kört buktam. Majd eszembe jutott, hogy van itthon - a fiók mélyén - egy fényképezőgép, melyről már-már el is feledkeztem. Ez a gép gyermekkorom első fényképezőgépe volt.
Nem hinném, hogy sok olvasó kapná fel a fejét a név hallatán, egy Kodak márkájú, azon belül is a CAMEO fantázianévre hallgató, kompakt, filmes gépről van szó.

Bevallom, kicsit tétováztam... Nem voltam benne biztos, hogy jó ötlet kibelezni szegényt. Viszont azt is tudtam, hogy ez a gép okkal volt a fiók mélyén. Konkrétan azért, mert pocsék képeket csinált! Így már valamivel könnyebben fogtam neki a bontásnak.

FIGYELEM! Innentől csak erős idegzetű olvasóknak ajánlott! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények