LC Power LC-Pro-35BE3 külső HDD rack

FRISSÍTVE! Stílusos HDD ház eSATA és USB 2.0 csatlakozóval. – írta: infectedmann, 13 éve

Minap megérkezett az LC Power külső HDD háza, amit az Asus O!Play HDP-R1 -hez használok.
Most jelenleg PC-vel tesztelem amihez USB-vel csatlakoztattam. Igaz csak délelőtt óta van meg, de eddig meg vagyok vele elégedve. A file elérés meglepően gyors és netről is teljes sebességgel tudok letölteni rá. Amúgy egy 1TB -os Samsung HD103UJ szív dobog a házban és kiválóan működik.

Kattints a képre a nagyításhoz

A doboza pont akkora, amekkorának lennie kell. Tartalmaz mindent amihez szükségünk van:
- magát a házat.
- eSATA és USB 2.0 kábel.
- PC-hez eSATA vezérlő melyet az alaplap egyik SATA portjára kell rákötni.
- egy “dokkoló” egység.
- csavarok a HDD rögzítéséhez
- a hálózati adaptert.

Kattints a képekre a nagyításhoz

Kapunk még egy kis könyvet, de ezt ki is dobhatjuk mivel angolul van és alig van leírva benne valami, szerelési útmutatót pedig nem kapunk hozzá. Szerencsére van műszaki érzékem így pillanatok alatt rájöttem, hogy kell beleépíteni a HDD-t (amúgy csak 3.5″-os HDDket tud fogadni).

Miután nagy nehezen rájöttünk, hogy a kis fekete csavarokat kell kicsavarni, majd a bekapcsoló gomb felőli oldalról a ház belsejét kihúzni, már nem nagy dolog beszerelni a HDD-t.

Kattints a képekre a nagyításhoz

A HDD SATA és tápcsatlakozóját szépen rácsúsztatjuk a rack csatlakozóira és már nincs más dolgunk, mint a kapott csavarokkal alulról rögzíteni, majd az egészet a házába visszadugni és kívülről a fekete csavarokkal rögzíteni.

A kapott PC-s eSATA vezérlőt beszereltem, és nagy harcok árán (a bemeneti csatlakozója picit gagyi) működésre bírtam rajta keresztül a HDD-t.. Az ASUS O!Play-el eSATA-n keresztül tökéletesen megy.

Bekapcsolt állapotban kéken világít az előlapon lévő LCPOWER felirat és a bekapcsoló gomb, ami írás/olvasás közben szépen villog. Ha nem használjuk a házat érdemes kikapcsolni mert nincs benne ventilátor, csak egy szellőző nyílás, az meg édes kevés. Most 40 fokot mutat a HDD Sentinel, ez még elfogadható.

Aki eltekint a kezelési útmutató teljes hiányától annak ajánlani tudom, én eddig elégedett vagyok vele.


USB-n keresztül


eSATA-n keresztül

Saját unboxing videó youtube-on: