LG G Flex bemutató

Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát. – írta: exelsior1, 10 éve

Doboz, külső

A doboznak sok időt nem szükséges szentelni. Közepes méretű, fekete íves doboz, az alap tartozékokkal. A füles egész pofás darab (Quadbeat 2), szerintem egész jól is szól, de sokan lehúzták, marad az egyéni ízlés.

A töltő 1.8 Amperes, így kifejezetten hatékonynak mondható.
A külső már izgalmasabb…


Pofás doboz, pofás telóhoz

A telefon mérete természetesen a többséget először elborzasztja, végül is egy 6"-os eszköz nem kicsi.
A szoftveres gombokkal és a vékony kávával kifejezetten kompakt lett, főleg ha egy Xperia Z Ultrával hasonlítjuk össze, de egy Note 3-nál nem sokkal nagyobb. (Azért a G2-nél alul és felül többet spóroltak a hellyel, az N3-as méretű belebújós tokokba simán belefér, csak a teteje kilóg picit)

A hajlításnak köszönhetően picit kisebbnek érződik, és ami azt illeti, kifejezetten kézre áll, már-már azt mondanám kényelmesen fogható.

A 7.9 mm-es vastagság is pont jó, nem kell félni, hogy véletlenül kettétörhetjük, mint egy Huawei P6-nál. (Az LG 8.7 mm-es vastagságot ad, a hajlítást figyelembe véve)
Nincsenek nagy kezeim, de egész jól tudom egy kézzel is használni. (Keskenyebb, mint pl. anno az első Note és épp, hogy szélesebb, mint egy Note 2 vagy Note 3.


Egy Note 3-as mellett és igen, sajnos nagyon könnyen maszatolódik.

A szerkezet nagyon masszív, sokkal masszívabb, mint egy LG G2 és nem recseg semmilyen formában. A hajlítás nem olyan egyszerű, mint hinnénk. Csak úgy önmagában nem könnyű meghajlítani, nem is erőlködtem, de ha ráülünk, akkor kiegyenesedik, majd vissza, illetve zsebekben is bizonyos lépéseknél, térdelésnél képes kicsit idomulni a helyzethez.

Alapból nadrágzsebben kényelmesen elvan, nem lóg ki és szinte körbeöleli a combot, így természetesebb érzésű sík társainál.

Az előlapon felülről a beszéd hangszóró, szenzorok, 2 megapixeles kamera, többszínű LED-ek találhatóak, alul pedig egy LG logo árválkodik, de legalább ízlésesen. Alul egy kis microUSB nyílás van.


Szemből gyakorlatilag egy hajlított Nexus telefon érzetét kelti (jó nagyét)

Hátul van egy 13 megapixeles kameránk, alatta továbbra is a bekapcsoló+hangerő gombpáros helyezkedik el.
Itt van némi változás, a bekapcsoló gomb kicsit jobban kitüremkedik, illetve a hangerő gombok kaptak két kis fém négyzetet, segítve ezzel a megtalálásukat. Jelentem, tényleg segít. Sőt, a bekapcsoló gomb kis LED-et is kapott, manapság nagy divat a selfie-k készítése, de mégse egy vacak előlapi kamerával csináljuk, így az LG ebben is segít, ha a szenzor érzékeli az arcunkat, akkor a LED zölden világít. Biztos vagyok benne, hogy ez a kis semmiség sokaknak fog komoly értéket képviselni, amikor telefont kell választani.

A kamera bal oldalán egy infra port található, ez szinte már kötelező. Sokan leszólják, mert nem a készülék tetején kapott helyet, mint szokott, de szerintem pont ez az okosabb megoldás. Egy távirányítót ugyebár ráirányítunk a TV-re, és látjuk a gombokat rendesen, hiszen szépen kitüremkednek, de egy telefonnál síkban vannak, így sokkal kényelmesebben használható, ha felénk néz a kijelző. (szerintem)


Nem sokáig marad tiszta és csillogó ha a kezünkbe vesszük!

A hátlap maga szürke (titán) színű, kereszt irányban némi szálhúzással. Egész pofás darab, különlegessége, hogy „öngyógyító” réteggel van bevonva. Ez csodákra nem képes, egy komolyabb karc ott marad, esetleg elhalványodik, de tesztek alapján a mindennapi hajszálkarcokat akár percek alatt is eltünteti. A réteg vékony, tehát a mélyebb karcok már magába a hátlapba mélyednek, tehát a plusz réteg csak magát tudja meggyógyítani, alatta látszani fog.

Érdekes fejlesztés, de szerintem erre kitaláltak egyszerűbbet, ami a levehető - és ha kell, 3 ezerért cserélhető - hátlap. A YouTube tele van ezzel kapcsolatos videókkal, érdemes párat megnézni. Azt is meg lehet masszívra csinálni, nem feltétlenül kell unibody kialakítás.

Ilyen öngyógyító fejlesztést viszont mindannyian szívesen látunk a kijelző üvegnél is, ami jelen esetben egy meglehetősen nehezen karcolható hajlított Gorilla Glass.
Eddig nagyon jó tapasztalataim vannak vele, ez remélhetőleg így is marad. Mivel hajlékony, remélhetőleg esés esetén nagyobb eséllyel képes elvezetni a keletkező energiát és nem törik el.


Oldalról izgalmas a látvány még úgy is, hogy gyakorlatilag csak a bal oldalon van egy SIM fiók, más semmi

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények