LG Optimus 2X - tartósteszt

Egy rosszul megítélt készülék bemutatása fél év hozzáértőbb használat után. – írta: korpicschess, 12 éve

Külső, anyaghasználat

Korábban a mérleg az S2 javára billent, de az ár eltántorított. Kockázatosnak találtam egy ilyen árú használt telefon vásárlását, illetve nem is szívesen csengettem volna ki ennyit egy telefonért. A 2X annyira nem tetszett, de élőben sokkal másképp hat a készülék, mint a képeken, és ez mind pozitív. Nem recseg, jól össze van rakva, a hátlap elég sok leszedést követően is megfelelően a helyén van, tapintása kellemes, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Amennyiben a hátlap megsérülne, kb. 2500 Ft-os áron juthatunk hozzá barnához, feketéhez vagy fehérhez (bár utóbbi beszerzése komplikáltabb ilyen áron).
A legnagyobb negatívumnak talán a telefon hosszát említeném, S2 méretéhez nagyon közel van úgy is, hogy a kijelzője 0,3”-al kisebb. Bizony, az LG-nél alkalmazhattak volna vagy egy nagyobb megjelenítőt (a 4”-os IPS panel minden tekintetben helytálló, az egyik – ha nem a legjobb – technológia a piacon) vagy pedig eltüntethették volna a kijelző alatt levő hatalmas űrt .

Tömege 139 gramm, ami nem pehelysúly, de legalább érezzük, hogy van valami a kezünkben. SGS és SGS II mellett elég nehéznek érződik a telefon, és ez számomra elég nagy negatívum. A vastagság megfelelő, pont kézbe illik, de egy tokkal kicsit már vastagnak tűnik.
A telefon alja elég designosra sikerült, az iPhone-szerű 2 rács mögött itt is csak az egyiknél bújik meg a hangszóró, a másik a mikrofont rejti.
Hosszabb használat után, legtöbbet egy TPU tokban, a készülék szinte hibátlan állapotban maradt meg nálam. Egyedüli negatívum a jelentősen sérülékeny keret, ami bizony hajlamos a könnyű kopásra és karcok begyűjtésére.
A keret alul:

Garanciális hiba (azaz bármikor javítják) a kijelző bevilágítása, amit a megjelenítő köré került tömítés elmozdulása/rossz elhelyezése eredményez. Mielőtt megvettem (használt volt) úgy gondoltam, hogy megjavíttatom, de a gyakorlatban semmi hátrányát nem éreztem, egyáltalán nem észrevehető, és teljesen kizárt, hogy zavaró lenne. Legfeljebb sötétben, fekete háttéren látszik csak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények