Magyarul tanuló, olcsó média lejátszó

A Window G89 nevű, olcsó PMP-t mutatom be, melyhez magyar felhasználói felületet készítettem. – írta: kenand, 14 éve

A mágikus felhasználói felület

A "mágikus" felhasználói felület

A Window "Magic Touch"-nak nevezi a PMP-t, az itt alkalmazott felhasználói felület alapján. A hardver belépő színű, a felhasználói felület az, amivel kitűnik a szürke tömegből.
A felület kreatív és intuitív. A lejátszó felhasználói felülete 3 oldalból áll. Minden oldalon érintésre érzékeny vezérlő ikonok találhatók. Az ikonokat megérintve indíthatjuk a kívánt alkalmazást: audio vagy videó lejátszást, kép nézegetést stb. Az ikonokat át is helyezhetjük a képernyőn, ha úgy tartja a kedvünk.

első oldal

második oldal

harmadik oldal

Sőt az ikonokat az egyes oldalak között is mozgathatjuk. A képernyő tetején található egy rejtett fiók, melyet a jobb felső sarokban egy háromszög jelez. Miután lehúztuk, a mozgatni kívánt ikont ide helyezhetjük. A kívánt oldalon pedig a fiókból elővehetjük.

(Az elem állapotát jelző ikont már áthelyeztem a 3-ról az 1. oldalra)

Az érintő képernyő jól működik, megérzésem szerint jobban, mint az Ainol V9000HDA képernyője.

Music/Zene Ikon

(mellékelem a magyar felület elnevezését is)

A Window G89 zene lejátszási képessége nagyon jó. Támogatja a népszerű hang formátumokat: MP3, AAC, WMA, és APE, FLAC, WAV.

Van műsortár a készülékben. Dalainkat rendszerezhetjük fájl név, előadó neve, album címe és műfaj szerint is.

(pl. előadó szerint sorba rakva)

Beállító panelt húzhatunk elő a képernyő tetejéről. Megadhatjuk, hogy ismételje -e a dalainkat, sorban vagy véletlenszerűen játssza-e le őket. Beállíthatjuk a kívánt hangszínt, ha az előre beállított hangszínek nem szimpatikusak, magunk is meghatározhatunk egyet.

Engedélyezhetjük a dalszöveg megjelenítést.

A zene lejátszó képernyőn a G89 sok adatot megjelenít: előadó neve, album címe, lejátszott fájl neve, hossza, bitrátája, a mintavételezés frekvenciája stb.

Video Ikon

Window G89 kezeli a MKV, AVI, MP4, MOV, RM, RMVB, FLV, MPG, VOB fájlokat. Hivatalosan támogatja a 720p fájlok lejátszását, de sajnos a HD videók nem futnak simán. Divx kódolású nagy felbontású anyagokkal még csak elboldogul, de a h264 tömörítés nagy felbontásban már meghaladják a 2728-as CPU erejét. A videó időnkét belassul, vagy késik a hang. 480p h264 mkv-k még zökkenőmentesen futnak. Szóval a Neten fellelhető 720p mkv fájlok lejátszásához nem ez a PMP a legjobb választás. A Divx kódolású, több hangcsatornát tartalmazó AVI fájlokat viszont ez a lejátszó kezeli a legjobban. Simán lehet váltani a hangcsatornák közözött. Mivel a magyar kódtáblát támogatja a magyar srt feliratok is jól jelennek meg.

A videó lejátszó képernyőn válthatunk az audio és a felirat csatornák között, manuálisan előre vagy hátra tekerhetünk a videó fájlban. Teljes képernyőre nagyíthatjuk a videó lejátszást. És TV képernyőre küldhetjük a képet. Sajnos mivel IR port nincs a készüléken távirányítani sem lehet, a TV-n történő videó lejátszás egy kicsit kényelmetlen. Az aktuális firmware-ben van egy hiba, a TV képernyőn nem jelennek meg a feliratok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények