Mire elég az i5-2500K, a 280X és 8 GB DDR3?

i5-2500K, R9 280X, 8 GB DDR3 és 5 játék avagy mire elég egy hasonló konfiguráció, ha játszani szeretnénk? – írta: seederking, 9 éve

Konfiguráció, tesztelt játékok listája

Jelenleg egy (szerintem) erős középkategóriát képviselek konfiguráció tekintetében, ami az alábbi egységekből áll (csak a játékok tekintetében fontos komponenseket fogom leírni). A processzoron kívül minden alap órajelen ketyeg.

Kijelzőként egy LG IPS277L FHD monitort használok FHD felbontásban. Mérésekre, monitorozásra a Fraps, MSI Afterburner és HW Info szoftvereket használom. A VGA-hoz az MSI által kínált gyári Gaming App nevű programot használtam (silent, gaming, OC mode) folyamatos „gaming mode” opció mellett. Állítólag ez a mód hivatott a kártya kiegyensúlyozott teljesítmény-leadását képviselni. Gépigények feltüntetéséhez forrásként a gepigeny.hu-n jegyzett adatokat közöltem.

A játékokat medium és high / ultra – lehető legmagasabb beállításokon – teszteltem. Ez azt jelenti, hogy nem módosítok semmilyen részletességen, csak a játék által előre kalibrált beállításokat használom, ami a medium, illetve az adott játék legmagasabb (high vagy ultra) beállítását jelenti. Itt megjegyezném, hogy semmilyen patchet, update-et vagy egyéb „mókolást” nem alkalmaztam.

Minden játékot HDD-ről futtatok, a rendszer SSD-n van. Hellyel sem rendelkezem annyira az SSD-n, és fölöslegesnek is tartom innen futtatni a programokat, mivel maximum a játékba való hamarabb történő belépést eredményezné, több FPS-t nem. A GPU-CPU kihasználtságra nem térek ki külön, csak az összegzésben írok róla részletesebben. De az erre vonatkozó adatokat megtaláljátok a képek bal felső sarkában.

Konfiguráció: (főbb komponensek)

Alaplap: Asus P8P67 Evo
CPU: Intel i5-2500K ~4,3 GHz
VGA: MSI R9 280X OC Gaming 3 GB
RAM: 2x4 GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
SSD: Kingston V300 120 GB
HDD: WD Caviar Green 500 GB
OS: Windows 7 Ultimate 64 SP1

A „köntös”...

Tesztre használt játékok: Far Cry 4, Grid Autosport, Battlefield 4, Middle Earth: Shadow of Mordor, AC Unity. Próbáltam több különböző kategóriát képviseltetni, hogy szélesebb körben szolgálhassak nektek adatokkal. Nos, akkor lássunk is neki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények