Oakley napszemüveg bemutató II.rész

Megérkezett a második rész 17db szemüveg teljes bemutatásával. Rengeteg kép és a JIRZSI. – írta: SupaCow, 15 éve

Bevezető

Kis történelem

1975-ben Jim Jannard motocross versenyző és egy motor szaküzletben dolgozó eladó kitalált egy új anyagot (Unobtainium névre hallgat), aminek a lényege az volt, hogy amikor nedvesség, víz érte akkor, jobban tapadt (ezt az anyagot ma a fémkeretes illetve a műanyag keretes szemüvegeinél fülpárnaként illetve orrtámaszként használják).

A céget a kutyája után nevezte el, és 300 dollárral a zsebében indította útjára a vállalkozást. Az Oakley a lencséit Plutonite-ból készíti úgy, hogy 100%-osan megvédjen a UVA, UVB, UVC és a káros hatású „kék fénytől”. Az első motocross szemüvegét, az Oakley O-framet, a legnépszerűbb versenyzők viselték, ezáltal rendkívüli média megjelenést biztosított a márkának.

1998 júniusában az Oakley előállt egy O shoe nevű cipővel, amit $125-ért árultak. Az elején nem volt olyan sikeres a cipőeladás, de később ez az üzlet is beindult. Az Oakley cipők a sikerességüket az akkoriban új 3D CAD/CAM tervezésnek köszönhették.

Az Oakley ma már ruhákat, szemüvegeket, goggle-ket, cipőket, táskákat is gyárt, de Jim nem fogyott ki az ötletekből. Ma már a számítástechnikát is bevetik az Oakley-nál: már nálunk is kapható az Oakley Thump, ami egy napszemüveg MP3 lejátszóval.

Jim Jannard a Forbes 400-as listáján 134. volt 2008-ban 3 mrd. dollárral, hiába, ha egy üzlet egyszer beindul...



Jim Jannard (fején egy Plate)

Mit fogtok most látni?

Körülbelül azt amit az előző leírásunkban.
17 Oakley napszemüveg bemutatását. Leírjuk, milyen hordani, mik a hibái az adott típusnak, valamint, hogy kiknek és mikor ajánljuk
Megismerkedhettek JIRZSIvel a pályakezdő gépészmérnökkel,aki a kontrollfejünk. Minden szemüveg rajta lett lefényképezve, hogy valós képet kapjatok arról,mi a különbség a keretek között. Nem titkolt szándékunk, hogy JIRZSIt net.celebbé avanzsáljuk, és végre becsajozzon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!