Nokia Lumia 520

Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb. – írta: alkatraz3000, 11 éve

Bevezető

Miután az iPhone 3GS most már nem kap frissítést - személy szerint a kedvenc iPhone-om -, iOS készüléket nem akartam vásárolni megint, valami olcsó, megbízható készüléket kerestem.
Az Android nem tartogat számomra semmilyen meglepetést, soha nem tudtam maradéktalanul megelégedni vele, pedig több kategóriából is volt készülékem, például Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Ericsson Xperia Active.
Elgondolkoztam az egyre gyarapodó kínai „csodákon”, például a Lenovo A800 és az A760, ami megfogott, de az aprón hiába hirdették, nem akarták mégsem eladni (nem is értem).

Meguntam a folyamatos keresgélést, mert a Nokia 100-as nem elégítette ki az igényeimet és az iPadem éppen garanciális cserén esett át. Kicsit éppen ezért sántít is a bevezető, hiszen iOS eszközöm továbbra is van, de valami újdonságra is vágytam.

Történt egy délután, hogy gondoltam egyet és meglátogattam a T-mobile Telekom weboldalát. Az akciósan megvásárolható Dominós készülékek között ott szerepelt a Nokia Lumia 520. Már ezelőtt is nézegettem a Lumia család újabb szériáját, de kicsit féltem az új operációs rendszertől.

Több teszt elolvasása után, egy nagyon fontos dolgon akadt meg a szememen: az ingyenes HERE navigáció, mely folyamatos frissítés alatt áll, és ez számomra a sok kocsikázás miatt elengedhetetlen, de erre kicsit később kitérek még.

A dolgot az döntötte el, hogy a webshopos rendelésnél 20% árengedményt adnak, vagyis 28.000 forintért vehettem meg a készüléket.
A rendelés gördülékenyen lezajlott, kiválaszthattam, hogy személyesen hol vehetem át. A délutáni menetrendemet a Duna Plazához igazítottam és nagy örömömre pikk-pakk megvehettem a telefont.

Az ár szerintem kifejezetten baráti, mert ha a cikk megírásának kezdetén (09.16) megnézitek a Hardverapró árait, rájöhettek, hogy nemigen van olcsóbb.

Sajnálatos, hogy kék színt nem választhattam, de a fehér is nagyon szép. A telefon mellé még automatikusan kaptam 2 mozijegyet, de a film nem érdekel, a mozi meg messze van. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények