Nyaralás Horvátországban

Avagy TravelChannel kicsit másképp az Adria egy kis szegletéből. – írta: e=mc², 12 éve

Előszó

2011

Tavalyi év folyamán úgy döntöttünk, hogy el kellene mennünk nyaralni. Kicsit pihenni, kizökkenni a hétköznapokból, mert mozgalmas évünk volt mindkettőnknek, ránk fért már a pihenés. Azt is tudtuk, hogy tengerpartra szeretnénk eljutni. Mivel én még nem voltam hosszabb időt külföldön, párom pedig volt már többször is Horvátországban, ezért az egyik lehetséges célország már megvolt. Viszont engem abszolút nem vonzott. Számomra idegen, "távoli", nem-oda-akarok-menni ország. Na de hova menjünk?

előttünk a fény

Elkezdtünk nézelődni az interneten. Utazási irodák honlapján, egyéb szállásközvetítők oldalán, csak úgy tájékozódásképpen. Hamar ráakadtunk egy német cég akkor még nekünk ismeretlen weboldalára, ahol elég egyszerűnek tűnt az egész ügyintézés. Szállás kinéz, fizet (bankkártyával) és mehetünk is. Mivel ismeretlen volt, ezért bizalmatlan is voltam feléjük, így a közönség segítségét is kértem. Végül belevágtunk, és Horvátország, Krk szigetén Malinska lett a cél. Tíz napot töltöttünk el ebben az évben, elfogadható áron.

Malinska beton strandja

Mint említettem, párom volt már itt, akkor Baškán is megszálltak. Egy kis apartman volt magyar származású tulajdonossal. Telefonszámot már elvesztették, így csak az emlékei maradtak, ezzel indultunk el megkeresni őt. Mivel Baška nem nagy település, nem kellett sokat gyalogolni, meg is találtuk. Telefonszámot kértünk és kaptunk is. Már tudtuk, hogy jövőre ide jövünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt