Oukitel K6000Pro - A kitartó erőbajnok

Vágytam már egy olyan telefonra, aminél nem kell nagyon kompromisszumkésznek lenni... – írta: jFox, 8 éve

Bevezető

Vágytam már egy olyan telefonra, aminél nem kell nagyon kompromisszumkésznek lenni, modern és még frissítésre is van esély. És ha a pénztárcámat sem terheli meg nagyon, az sem baj. Így hát belevágtam, egy még meg nem jelent telefon előrendelésébe. Hogy sikerült-e teljesíteni a vágyamat? A cikkből kiderül.

A kínai (mi más?) Tinydeal weboldalon figyeltem fel egy akkor még megjelenés előtt álló készülékre, az Oukitel K6000Pro változatára. Papíron jól hangzott a 8 mag, a Full HD kijelző, 3Gb RAM, 16 megapixeles kamera és a 6000 mAh-s akkumulátor. Ez így együtt eléggé ütős konfignak nézett ki, az ára is baráti volt (150$ szó szerint, tokkal vonóval :) )

A korábbi Oukitel modellekről nem túl biztató teszteket olvastam a Mobilaréna oldalain, viszont a topikokban a tulajdonosok nagyon dicsérték a K széria modelljeit, így hát belevágtam életem 2. kínai telefonrendelésébe.

A korábbi hírekkel ellentétben sajnos nem AMOLED kijelző van a kütyüben, és az USB Type C-t is nélkülöznünk kell, de nem is olyan nagy baj ez. Nem kell kidobnom a régi bevált autós töltőmet. :) Viszont a Helio X20-nak és a Sony kameráknak örültem volna, főleg ennyi pénzért.
De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mit rejt a narancssárga doboz.

A doboz fedelét leemelve előtűnik a hatalmas készülék, majd ezt kiemelve megtaláljuk a SIM tálca kipattintására szolgáló tűt, majd egy kijelzővédő fóliát. Egyébként a készüléken is van egy gyárilag.
Ezek alatt két külön fakkban található a töltő és a hozzá tartozó USB kábel, valamint egy USB OTG kábel. Merthogy erről a telefonról akár egy másikat is tölthetünk az OTG kábel segítségével, vagy rádughatunk pendrive-ot, egeret, billentyűt, stb.

Füles sajnos nem jár hozzá, bár ez néha inkább áldás.
Viszont az előrendelhető csomagban mellékeltek még egy kihajthatós gyári bőrtokot, ami aktív (kinyitva feléledt a képernyő, bezárva elalszik) és egy edzett üveg kijelző védőt. Ez utóbbit nem igazán értem. Tudomásom szerint Dragon Trail védi a kijelzőt, ami ráadásul 2.5D, tehát az éleknél lekerekített. De mindegy, adták, majd egyszer talán rápróbálom.

A SIM tálcát kipattintva sajnálattal vehetjük tudomásul, hogy vagy dual SIM telefonunk van, vagy SD kártyával bővíthető. Bár leleményes Samsung-osok már erre is találtak megoldást, igaz nem visszafordítható módon. Igazából engem nem zavar, két kártyával használom a 32GB beépített tárolóból marad bőven a dolgaim, fotóim számára, így nem zavar a bővíthetőség hiánya.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.