Phenom II 955BE vs. FX-6300 miniteszt

Egy gyorsteszt a két processzor fogyasztásáról, és játékok alatti teljesítményéről. – írta: Kroni1, 11 éve

Összegzés

Az eredmények alapján azt mondhatom, hogy beigazolódott, amit vártam: mindkét processzor tökéletesen kielégíti az én igényeimet.
A játékaimban egy megfelelő VGA mellett mindkettő elegendő teljesítményt nyújt, véleményem szerint a fentiekben egy 8320-as vagy 8350-es sem lett volna képes ennél sokkal jobb eredményeket elérni, (kivétel talán az F1 2012-t) és nem is lenne rá szükség. Nyilván örömteli a fogyasztásbéli javulás, és az hogy a 32 nm-nek köszönhetően a több szálon történő munkavégzés ellenére is kevesebbet fogyaszt a 6300-as, de mivel a tesztelt 955-ös elég jó kis darab és azt a már kitapasztalt legalacsonyabb stabil feszültségeken teszteltem, így nem tudott különösen elhúzni ott sem a Vishera.

Hőmérséklet szempontjából viszont igen, meglepetésemre már alapon is jó 5-7 fokkal hűvösebb a szintén nem túl forrófejű 955-höz képest is, terhelve ez a különbség tovább nőtt a Big Typhoonom alatt! A jó öreg Phenom II tartja magát még, a következő generáció érkezéséig én azt mondanám nem igazán érdemes váltani egy hasonló 945-55-65-ös Denebről, már ha a fenti szempontok szerint, csakis a FullHD-ben és a fenti beállítások mellett történő játékot vizsgáljuk.

Ettől függetlenül azért nekem nagyon szimpatikus a 6300-as processzor, akinek pl. most gyűlt össze csak a pénze és a VGA-t csak a gyenge proci fogja vissza az AM3-as lapban annak nagyon is ajánlott, ám aki új gép építésén gondolkodik annak talán már inkább az FM2 platformot, és egy asztali Trinity processzort ajánlanék. Ha jól tudom, ez a generáció az utolsó mohikán az AM3+ foglalatba, és a következő Steamroller család már nem lesz kompatibilis jelenlegi lapjainkkal, a pletykák szerint az inkább valamely módon az FM2 (továbbfejlesztett?) foglalatába fog érkezni. Így annak ellenére, hogy teljesítményben ezek az FX-ek most a nyerők, (AMD oldalon) azért a hosszabb távú kompatibilitás (valószínűsíthető, hogy) az FM2 mellett szól.

Köszönöm, hogy elolvastad. Az építő jellegű kritikákat a fórumban várom!

Azóta történt