Plantronics ML-18 Bluetooth headset

Kényelmes, funkcionális, viszonylag olcsó, kifejezetten jó hangminőséget nyújtó, megbízható BT headset. – írta: vadkörte, 10 éve

Előzmények, kiválasztás, szállítás és kicsomagolás

Üdvözöllek, kedves Logout-olvasó! Hadd kezdjem a szokásos szöveggel. Cikkem tárgya, egyben első logoutos írásom, kérlek, így is állj hozzá! Olvasod, tehát publikálhatónak ítélték, ezek szerint annyira talán nem is lett rossz.

Miért írok egy olyan kiegészítőről, amit már úton-útfélen lehet kapni, és gyakorlatilag 2 doboz dohánytermék áráért is hozzájuthatunk?
Nem. Nem képzelem azt, hogy újra feltaláltam a spanyolviaszt, vagy a kereket. Egyszerű az ok. Szeretném megosztani a tapasztalataimat, ezzel is segíteni azokat, akik ilyen termék vásárlása előtt állnak (valamint gyakorlok egy komolyabb hangvételű cikk megírására…).


Nokia HS26W www.nokia.com

Első BT headsetemet ajándékba kaptam a Nokia E50-em vásárlásakor. Ez egy Nokia HS-26W volt. Idétlen fülkagyló, gyorsan merülő akkumulátor, erős közepes hangminőség és hiperkényelmetlen viselet jellemezte.
De hát, ahogy azt a régi mondás is tartja: Szuvenyír nyihuhu nekukucsku protku! Ajándék lónak ne nézd a fogát! Nem is néztem, hanem használtam, míg egy nap nem volt hajlandó felvenni a töltést.


Nokia BH108 www.nokia.com

Sokáig nem volt szükségem fülesre, azonban egyre többször nem vettem észre, ha rezeg a zsebem, vagy vezetés közben hívtak. Különben meg untam már állandóan bocsánatkéréssel indítani a hívást.

A vezetékes füleseket nem szeretem, valamint kényelmetlenek is. Nem szabványos a hallójáratom, így a fülhallgató része vagy be sem megy a fülembe, vagy kiesik, vagy tör.
Ezért Bluetooth füles után néztem, ezek fülkagylója azért fényévekkel kényelmesebb, mint egy 200 Ft értékű vezetékes headseté.

Ki is választottam egy szimpatikusnak tűnő webáruházból egy Nokia BH108-at.
Kiváló kis headset, csak ritka rossz a fülpántja, mert rideg és törékeny. Néhány hónap után meg is adta magát, majd a füles is követte, miután átment egy 1,5 órás hosszú programon a mosógépben.


Plantronics ML18 www.plantronics.com

Legnagyobb örömömre ismét füles után nézhettem… Úgy döntöttem, a jól bevált forrásból fogok ismét vásárolni. Rövid, néhány napos keresgélés után ki is választottam néhány fülest.
Nokiát az idétlen és rendkívül törékeny fülpánt miatt nem akartam, maradt egy viszonylag kedvező árú Jabra, valamint cikkem tárgya, a Plantronics ML-18.
Néhány százforintnyi összeg volt az árdifferencia a kettő között, na meg a Jabra időközben „Rendelésre” státuszra váltott, míg a Plantronics volt raktáron. Így a Plantronics repült a kosárba, fizettem, a webáruház kb. 6 000 Ft-tal, én pedig egy headsettel lettem gazdagabb. Alig egy hét múlva hozta a postás a pufifóliás borítékot.


doboz


kisdoboz

Egy gyors borítékbontást követően elém tárult a műszaki világtörténelem talán legegyszerűbb doboza. Egy átlátszó műanyag tégla, benne egy kis dobozka és egy kihúzható fiókon a füles.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények