Point Of View Mobii Tegra 10" tablet

A PoV csak a bajszát ráncigálja az NVIDIA oroszlánjának – írta: z0d1AK, 13 éve

Doboz, külsőségek

A Mobii doboza akkora, mint egy átlagos netbooké, ami nem is meglepő, hiszen 10"-os kijelzővel rendelkezik. A kaméleonos, zöld logóhoz jól illik a hasonló színvilággal rendelkező NVIDIA Tegra logó, de még jobban néz ki - funkcionálisan, mintsem dizájn ügyileg - a bal alsó sarokban lévő "Including 3G" feliratú matrica, ami már tudatja, hogy beépített 3G-s a kicsike.

A dobozt felnyitva és a zacskóból kivéve a PoV tabletjét, azt kell mondjam, egy meglehetősen szép eszköz tárul a szemünk elé! A kijelző körüli keret ugyan picit vastag, de legalább kényelmes fogást ad. Az előlap egésze egy síkban helyezkedik el, és csak egy kis kör jelzi a keret egyik oldalának közepén azt, hogy ott egy 1,3 megapixeles kamera van. A fényes felületen felesleges gombot keresni, mivel semmi sincs ott.

A készülék oldalán található meg a töltő csatlakozó és az audio kimenet. A kettő között egy kis műanyag ajtó rejti HDMI és USB 2.0 csatlakozót, valamint a memóriakártya olvasót. A jack csatlakozó mellett található még egy hangerőszabályzó gomb is.

Felül szépen sorakoznak a gombok egymás mellett. Itt van egy vissza gomb a rendszerben való navigáláshoz, mellette egy tológomb, amivel az iPadhez hasonlóan beállíthatjuk, hogy ne forduljon el a kijelző, emellett pedig a bekapcsológomb van. Itt van még egy mikrofon bemenet is.

A készülék hátulja lakkfényű, fekete színnel, és ujjlenyomat gyűjtő képességekkel rendelkezik. Felül, egy kis ajtó mögött tudjuk a SIM kártyát becsúsztatni a helyére. Itt mondjuk elég szépen kikandikál az alaplap széle is. Alul helyezkedik el kettő darab hangszóró.

Csak hogy legyen még csatlakozó, alul van egy speciális ki-bemenet, aminek segítségével teremthető meg a kapcsolat a Mobii és a hozzá tartozó dokkoló között. Ezen a dokkolón keresztül is tudjuk tölteni, valamint a jack és HDMI csatlakozó mellé az USB portok száma itt már háromra duzzad.

A tartozék kínálat nem túl gazdag, egy töltőt és egy USB kábelt kapunk csak a készülékhez. Van még egy rövidített használati utasítás, de sajnos ez sem magyar, angol, német és spanyol nyelven érhető el.

Sajnos az USB-s töltes kimaradt, itt kénytelenek leszünk a hozzá kapott adapterrel tölteni, és jajj nekünk, ha ennek valami baja esik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények