R9 290 teszt - Az új generáció

Jelen pillanatban Tahiti is egy szuper „hely” a kikapcsolódásra, nem kell annyira Hawaii-ra vágyni. – írta: ricshard444, 10 éve

Mérések I.


Egy laza kis lopakodással nyitom meg a teszteredményeket. A tuningolt 7970 és az alapon járó 290 között játék közben észrevehetetlenül kis különbség van, persze nem várja az ember, hogy a 10 éves motor alatt majd kijön a Hawaii előnye. A meghúzott 290 már érzésre is jobb élményt adott, mint a határon járó 7970, utóbbi tuning nélkül elvérzik.


Itt vártam először a 290 elemelkedését, mint látjátok, hiába... Persze tuningolva ismét elkülönül a mezőnytől, de az OC-s 7970 és az alapon járó 290 ismét egy szintet képvisel. Minimum értékben mind a három futtatáskor gyengébben teljesített a 290, mint a tuningolt 7970, nem mérési hiba.


A tuningolt Hawaii alatt az élsimításból mindenképp muszáj engednünk, mert a minimum értékek már stratégiai játékhoz mérten is kevésnek bizonyulnak. 6%-kal magasabb átlag alakul ki a két csatázó között, amit a nagyobb GPU nyer ezzel a minimális fölénnyel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények