Rack szekrény otthonra

Hogyan is lehet minimális befektetéssel rack szekrényt építeni sajátkezűleg otthonra? – írta: Entryy, 12 éve

Összeállítás

Miután hazaértem és átnéztem a felhozatalt, első körben a beltérit vettem kezelésbe. Ehhez először is szükség volt a tápcsatlakozóra a mobilrack-ről. Majd ezt beforrasztottam a beltéri egységbe és a kis hűtőbordára felszereltem az 50mm-es Scythe ventit. A ventilátornak 5V-ot adtam, de még így is túl hangosnak ítéltem, így a már említett Noctua ellenállásokat beiktattam a rendszerbe. A ventinek elég az induláshoz az így kapott feszültség és a beltéri sem melegszik, ahogy zaj sem hallható.

A következő körben az éjjeli szekrényt vettem kezelésbe. Nagyjából összeraktam, hogy lássam milyen is lenne a végső formája, majd ennek megfelelően bejelöltem a hátulján hol kell kivágjam. Mint említettem egy társasházban történt ez a művelet is, tehát nem lehettem túl népszerű. Igaz csak egy vékony faroslemezt kellett kivágnom és formára reszelni, de akkor is volt vele zaj. A formára reszelés a megmunkálóeszközök hiánya és a ventilátor formája miatt volt szükséges. Igen-igen, a nagy 140-es az éjjeliszekrény hátuljára kerül, a rögzítését pedig a ragasztópisztollyal oldottam meg. Ez utóbbi egyébként egy Airlive NAS-ból szerzi az energiát, amibe pár évvel korábban szintén építettem egy ventit és egy 3 állású billenőkapcsolót, hogy menjen 5Vról és 12Vról is évszaknak és terhelésnek megfelelően, vagy akár ki is kapcsolhassam. A ventilátor a szekrény hátulján pont középre lett pozicionálva, így az alsó és felső részben is megfelelő lesz a légáramlat.

Ezt követően összeállítottam a szekrényt, felragasztottam a tépőzárakat és elhelyeztem az elosztót. A betelepítendő eszközök tápkábeleit összetekertem, minél kisebb helyet foglaljanak. Ezt lehetett volna tovább fokozni rövidebbre vagdosással. De ha véletlenül egyszer szeretném eladni valamelyik eszközt rosszul venné ki magát az apróban a 8 cm-es tápkábel. Kis logikázás után sikerült mindent egész jól elhelyezni, hogy a legpraktikusabb legyen és megtörtént a bevezetékezés is. Vagyis a kimenő vezetékek behúzása és a belső eszközök összekötése, tápkábelek csatlakoztatása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!