Samsung i8000 avagy Omnia II

Avagy minden újradefiniálva – írta: Zwiebel, 14 éve

Külső

Akkor most jöjjön egy fontos rész azaz külső és megjelenés:
A telefon elejének nagy részét a 3.7 colos kijelző foglalja el, mely természetesen az elődhöz hasonlóan érintésérzékeny. R Touch (Resistive Touch) technológiával van felvértezve a kijelző, ami a sima rezisztív kijelzőkkel ellentétben, gyorsabb és pontosabb működést ígér. Bár már megjelent a HTC HD2 kapacitív kijelzővel, de mint tudjuk (sajnos) egy fecske nem csinál nyarat, így még mindig a rezisztív kijelzős WinMo-s készülékek vannak többségben. A kijelző felett helyezkedik el a Samsung felirat, mely mellett balra található a 8Gb-os tárhely méretét mutató felirat. (Gondolom, ha 16GB-os a készülékünk, akkor értelem szerűen az lesz ide írva.) A Samsung felirattól jobbra helyezkedik el az előlapi kamera, mely 0,3Mp-es felbontású, de csak 3G telefonálásra használható, pont mint az elődnél. Az óriási kijelző alatt helyezkedik el a 3D kocka kinézetű gomb. A gomb melletti króm alakzat nagyon feldobja a készülék elejét, bár ez csak személyes vélemény. E gomb mellett található két hardver gomb. Értelemszerűen balra a felvevő, míg jobbra a telefon hívás elutasító gomb található.

A telefon hátulján csak egy hangszóró helyezkedik el az alsó részen, és egy kamera a felső részen, egy dupla leddel megspékelve. A telefonnak erről a részéről nem igazán lehet mit mondani még, hiszen más nem található rajta.

Tetején egy szabványos 3.5-ös headset dugó aljzat helyezkedik el, mely mellett a most már szabványos miniUSB dugaszoló hely helyezkedik el.
A készülék alján csak a mikrofon található.

A bal oldalon a hangerő fel/le gombokat találjuk. Az Omnia I-ben ez a jobb oldalon volt. Az új megoldás szerintem jobb, hiszen kamerázás közben így a zoomolás könnyebb, mintha jobb oldalon kellene a fényképező gomb melletti gombokhoz nyúlkálni. Persze ez is csak szubjektív vélemény.
Jobb oldalon 3 gombot találunk. Az egyik a kamera gomb. Ezt nem tudjuk megváltoztatni, alapbeállításon ilyen. A kamera gomb mellett közvetlenül helyezkedik el egy programozható gomb, mely alap beállításon programokat zárja be, míg hosszú nyomásra a Cube azaz kocka kezelőfelületet hozza elő. A készülék jobb oldalának a tetején pedig az ún. wake-up gomb található. Alapbeállításon csak ezzel tudjuk "felébreszteni" a telefont és lekapcsolni is "alvó állapotba".
Ha már egyszer a gombok programozásánál tartunk, akkor megemlíteném, hogy az előlapon levő kocka is programozható. Alap beállítás szerint ez a gomb nyomásra a main menut (TouchWizz. 2.0) -t hozza elő, míg hosszú nyomásra a task switchert azaz azt a kezelőfelületet ahol a programokat betudjuk zárni.

A készülék külseje ennyi is lenne, a készülék jól összerakott. Mindegyik gomb egyszerűen elérhető. Kinézetre a telefon nagyon tetszetős, bár nekem a króm csíkos szélű jobban tetszett volna, de végül ezt adták ki, ezt kell szeretni, így is nagyon szép :) Nekem legalábbis tetszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!