Sony Xperia S tippek és trükkök

Avagy lehetőségek a Sony 4,3"-es csúcskészülékének kihasználásához. – írta: Maxentius, 12 éve

Bevezető

Bevezető

Előző telefonomhoz, a HTC Incredible S-hez is létrehoztam már egy hasonló cikket, hogy bármikor frissíthessem az elérhető trükkök frissítéseit. Ezúttal a mostani telómmal kapcsolatban írtam ezt a cikket, és most is részletesen bemutatom például a romcsere, a root és egyéb apróságok megoldásait.

Figyelem! A cikkem elég sok helyen ismétlést tartalmaz, mert miért fogalmazzak másképp meg valamit, ha itt is igaz...? :)

A hivatalos Mobilarena-teszthez kattints IDE. A teszt topikjában vagy akár itt is további kérdéseket tehetsz fel - persze érdemesebb az előbbiben tenni, ott jóval nagyobb a nyüzsgés.

Először is, hogy ne csak száraz kockulás legyen az egész cikk, lássuk röviden, hogy mit adnak a készülékhez:
- a készülék, benne az akkumulátorral,
- átalános "agybadugós" Sony-headset, hívásfogadó gombbal,
- bőrtok és HDMI-kábel* (IM820),
- hálózati töltőfej (EP800*) + USB kábel (ez szolgál a töltő zsinórjaként is),
- szokásos papírok (rövid használati útmutató, jótállási feltételek stb.).

Online használati útmutató

*Egyes viszonteladóknál előfordulhat, hogy a doboz tartalma más és más, attól függően, hogy hova szánták a telefont: némelyikhez például EP850-es gyorstöltőt adnak, más esetben bőrtok helyett 2 db NFC Smart Tag-et, stb.)

A készülék specifikációi lényegre törően:

- Méretek: 128 x 64 x 10,6 mm

- Súly: 144 g

- SIM-foglalat: microSIM (!)

- Operációs rendszer: Korai modellek esetén Android 2.3.7 (Gingerbread), ami június 21. óta frissíthető Ice Cream Sandwich-re (4.0.4), az újabb modelleket már ezzel a rendszerrel szállítják. A Jelly Bean (4.1.2)-frissítés április környékén várható legkorábban.

- Kijelző: Hátsó LED-megvilágítású TFT, 16 millió szín megjelenítésére képes, kapacitív, HD felbontású (1280 x 720 pixel > háttér: 1280 x 1440 ajánlott felbontás) és 4,3" átmérőjű panel (342 ppi), amit kép- illetve videónézéskor a Mobile Bravia Engine javít fel (ez persze kikapcsolható, ha valakit zavarna). A kijelző betekintési szögben, kontrasztban elmarad a konkurencia csúcstechnológiáitól (SAMOLED+, NOVA, IPS), de ez a különbség csak akkor látható, ha egymás mellé tesszük a készülékeket – a mindennapi használatban így is bámulatos, amit tud. Összesen 10 egyidejű érintést tud hiba nélkül feldolgozni.

- Hardver / SoC (System On Chip): Az Xperia S szívét egy 45nm-en gyártott Qualcomm MSM8260 alkotja, melyben egy kétmagos, 1,5 GHz-es órajelen dolgozó Snapdragon processzor van egy Adreno 220-as grafikus gyorsító társaságában.

- Memória: 1 GB RAM és a 32 GB hivatalos tárhelyből ~25 GB használható saját célra. Figyelem! A készülék közvetlenül NEM bővíthető microSD-kártyával, kizárólag akkor, ha USB OTG-kábellel csatlakoztatunk egy kártyaolvasót!

- Kamera: Hátul egy 12 MP-es, maximálisan 4000x3000 pixel felbontású képek készítésére képes, autófókuszos elsődleges kamera Exmor R szenzorral és elöl 1,3MP-es felbontású másodlagos kamera áll rendelkezésünkre. Az elsődleges kamera dolgát egy LED-vaku segíti rossz fényviszonyok mellett, valamint többek között variálhatjuk az ISO-érzékenységet, fénymérést végezhetünk, geotag-elhetjük a képeket (GPS-koordináták hozzárendelése), a kameragombot készenlétben hosszan nyomva azonnal (a lenyomás után 1,5 mp-el) exponálhatunk. Videókat maximálisan 1080p-ben képes rögzíteni a készülék 30 képkocka/másodperces sebességgel.

- Csatlakozók: A készülék bal oldalán található a fedett microUSB-csatlakozó, ami a töltésen és adatátvitelen kívül OTG (USB On-The-Go) képességgel is bír. Ezzel szemben, a másik oldalon, van a szintén fedett microHDMI-csatlakozó, a készülék tetején pedig, rögtön a bekapcsológomb mellett, a 3,5" jack-csatlakozó.

- Adatkapcsolat / kommunikáció: Bluetooth 2.1, USB 2.0, NFC (Near Field Communication), GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot.

- Akkumulátor: Li-polimer 1750 mAh.

Gyakori kérdések: a teszt topikjának első hozzászólásában találhatók.

[Hivatalos oldal] [Összehasonlítás a HTC One S-szel]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények