Soundmagic PL50 és P30

Megfizethető minőség mindenkinek! Ezt ajánlja nekünk a Soundmagic fül-és fejhallgató részlege. – írta: plus44, 12 éve

Soundmagic P30

Következő versenyzőnk a Soundmagic P30, ami a gyártó fejhallgató szekcióját erősíti. Sosem voltam igazán híve a fejeseknek, a silány minőség elvette tőlük a kedvemet, de ha találkozik az ember egy-egy jobb darabbal, akkor mindig elfogja a vágy. A P30-cal sincs ez máshogy.

A csomagolás itt is hasonló, a fix fejek miatt azonban kiegészítőként egy hordtáskát kapunk csupán.

Maga a fejes felépítésben követi a normákat. Keskeny, könnyű kialakítása ideálissá teszi utcai viseletnek. Bár a fejek nem ülelik körbe a fület, hanem rajta ülnek, az azt borító bőrszerű anyag annyira puha, hogy órákig nem nyom, ez pedig a rossz tapasztalataim után hatalmas pozitívum volt. A fejek egyébként 2 felé is képesek mozogni, elősegítve a tényleg kényelmes használatot.

Maga a füles egyébként 10 számozott fokozatban bővíthető, hogy az összes fejméretre pontosan passzoljon.

A kábel teljesen megegyezik a PL50-ével. Félvastag, műanyag kábel, L alakú, aranyozott végű jack csatlakozó.

Hangminőség szempontjából elég kiegyensúlyozott a fejes. A hivatalos oldalon kifejezett basszus-orientáltként van aposztrofálva ez pedig teljesen helytálló. Egészen mélyre képes lemenni, ott is tisztán szól, nem mos, kifejezetten öblös, testes a hangja, kifejezetten élmény vele basszusban gazdag számokat hallgatni.

A magasai bejáratás nélkül is szépek voltak, kissé mos a magas tartományokban, de egyáltalán nem vészes kategória, az arra kevésbé érzékenyek észre sem veszik majd.

A középtartomány itt is viszi a prímet, szépen elkülönül minden hangszer, nagy a tér, és az ének sem szorul háttérbe, végig jól kivehető marad, ahogy minden más is. A fejes egyébként teljesen szigetel, semmilyen hang nem szűrődik ki belőle a külvilágba.

Alapvetően azt kell mondjam, hogy az előzetes rettegéseim ellenére kellemes benyomást keltett bennem a P30. Könnyű, kecses kialakításának köszönhetően kényelmes viselni, hordozni.

Elképesztően kényelmes, több óra zenehallgatás után sem éreztem kényelmetlennek, ráadásul remekül szigetel, így nem zavarjuk vele a társainkat. Felépítés szempontjából fém és bőrszerű anyagok keverednek némi műanyaggal, de teljesen korrektül van összerakva, hangminőségben pedig hozza az elvártat. A középtartományban kifejezetten erős, valamint a basszusa is a helyén van, így a körülbelül 20 ezer forintért egy minden tekintetben minőségi fejest tudhatunk a magunkénak.