Stage6 - eljött a vég

És eljövé az,amitől féltem,féltünk. Sokunk által hőn szeretet Youtube hi-def riválisa,a Stage6.com bezárja kapuit. – írta: Balinov, 16 éve

És eljövé az,amitől féltem,féltünk

Sokunk által hőn szeretet Youtube hi-def riválisa,a Stage6.com bezárja kapuit.

Regisztrált userként gmail.com-os postaládában reggel az az üzenet fogadott, ami a Stage6.com kezdőlapján most is olvasható. Kész,ennyi.Nincs tovább.

Kicsit elmélyedve a sorok közt kitűnik, hosszú haláltusa előzte meg a kimúlást.Szerencsére mi - Felhasználók - ebből nem sokmindent vettünk észre. Röviden összefoglalva 2007. júliusában meghúzták a mérleget a Divx Inc-nél. Akkora erőforrást emészt fel egy ilyen (ingyenes) szolgáltatás fenntartása,hogy válaszút elé érkezett a Projekt. Vagy eladják, vagy kiszervezik külső cégnek....vagy,ami a számomra/számunkra a legfájóbb, megszüntetik. Sajnos minden erőfeszítésük hasztalannak bizonyult, 2008. február 28-án bezárja kapuit a Stage!

Voltak hibái - pl. eléggé suta kereső,Divx Webplayer használatának szükségessége - de alapjában véve összeszedett videómegosztó volt, néha már-már elkápráztató minőségü tartalommal.És nem csak a Hi-Def videóminőségre gondolok. Számos igazi csemegét nyújtott a Channelek közti órákhosszan tartó böngészés és a magátólértetődő letöltési lehetőség. Jómagam eleinte szinte kizárólag rövid videoklippek,játék in-game videók után kajtattam,de az utolsó időkben, ahogy egyre népszerűbb lett, komplett sorozatok,koncertdvd-k is fel-felkerültek,meglepően igényes minőségben.

Egy szó mint száz,vérzik a szívem.Csak remélhetem, hogy szül még az Internet a közeljövőben hasonló színvonalú szolgáltatást vagy főnixmadárként feltámad.

Béke poraidra,Stage6.com!