Tablethétvége: Flytouch2 GPS tablet

A ZT-180 után leteszteltem a GPS-szel is felszerelt Superpadot avagy a Flytouch2-t is. Volt értelme :) – írta: simonzé, 13 éve

Belecsapás

[A holnapi napon egy cTab MP tablet tesztjét olvashatjátok - a szerk.]

Még nem ismertem az Android rejtelmeit, amikor 2010 karácsonyán megszültem a Zenithink ZT-180-ról írt ismertetőmet. Az a készülék már nagyon ígéretes volt, sokan mai napig is megelégedéssel használják. De eltelt egy fél év, ami a forrongó Andorid tablet piacon nagyon sok idő. Megjelentek az utódok, pl. a ZT-180 második változata dupla RAM-mal és ROM-mal, Android 2.2-vel stb. Hozzá sajnos még nem volt szerencsém.

Flytouch 2

A véletlen és a sors azonban úgy akarta, hogy az enyém legyen egy példány a Flytouch 2 néven is ismert 10 collos, Android 2.1-es csodából, ami a ZT-180 javított tesójának tűnik - megspékelve egy külső GPS-szel. Már a hardverlista láttán megindult a nyálelválasztásom, és hamarosan sikerült is ráakadnom egy szép példányra, amit két hete végre megkaptam (nem Chen barátomtól :D), és azóta időnként az államat keresgélem.

A Flytouch 2 bizony igen jól sikerült, és néha szabályszerűen meglep a teljesítményével. Van néhány kukacoskodó ismerősöm, de ez a cucc még őket is meggyőzte, és azóta a kétkedők, és az almarajongók is sorozatban kérdezik, hogy ilyet honnan meg hogy mennyiért. Persze kell pár kompromisszumot is kötni, ezekről is írok bővebben.

Home screen álló

Home screen fekvő

Vágjunk is bele, sorolnám a részleteket. A szerkezet a ZT-180-hoz (meg kb az összes többi tablethez) külsőre nagyon hasonló házat kapott (még az ipad is hasonlít rájuk...), ám van itt néhány eltérés, meg pár érdekes részlet. Például a ház ezüst színű hátsó fele alumínium helyett ezúttal műanyagból készült. Az előlap és a készüléket kabátként körbevevő hátoldal találkozásánál az egyik oldalon megakadhat a köröm, a kijelző kerete nem simul teljesen az ezüst perem síkjába. Nem vészes dolog ez, de a ZT-180-nál ilyet keresve sem lehetett találni.

Alja

A gombok felsorolását az előlapon található ájfón gombbal kezdeném, ami a használat során mindenütt a visszalépést/kilépést jelenti, sajnos nagyon hangosan kattog, határozottan nem tetszik. A készülék ennek ellenére remekül használható alvó nejem mellett is netezésre, olvasgatásra, videózásra, hiszen van szoftveres 'vissza' gomb is, ami teljesen kiváltja az ájfón gombot, mert a teljes képernyős alkalmazások kivételével mindig ott figyel felül, áldja meg érte Allah! Ott vannak jóbarátai a hangerőszabályzó, a 'Menü', és a 'Home' gomb is, igencsak megkedvelem őket.

Oldala

A készülék oldalán a külső GPS egység csatlakozója, a mikrofon, a bekapcs. gomb, a hangerőszabályzó kétirányú billenőgombja, a Menu és Home billentyűk, a kettes hangszóró, a wifi kétállású kapcsolója. Elég sok egy oldalra, de van tovább is: Az alsó élen egy fülhallgató aljzat, egy USB, egy MicroSD slot, még egy USB, és (most kapaszkodni) még egy MicroSD slot. Mellette egy HDMI (!) csatlakozó, egy RJ45 LAN (!!!) csatlakozó és az eléggé elfuserált, nagyon kis átmérőjű tápcsatlakozó. A bal oldalon enyhén süllyesztett Reset gomb, és ennyi.

Home

Back és társai

Érdekes tartozékkal találkoztam a készülék jobb-felső oldalán, ott biza el van rejtve egy stylus. Nem igazán értem miért', ugyanis a kijelzőn akkora billentyűk jelennek meg még álló módban is, mint ide Nagykáta. (Gy.k.: nagyok).

Billentyűzet

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tablet vagy netbook?

    Pár tablet és netbook után megmondom a tutit, avagy a Dell Streak7 és a J&W Minix M1200 harca értem. :)

  • J&W Minix M1200 - az olcsó Atom

    Régóta szemeztem a J&W Minix netbookjával, ami már három hónapja a társam. Szeretem? Kiderül.

Előzmények