Sziget 2008

Igazából nem is tudom eldönteni, hogy a személyes élmények áradatát írjam-e le, avagy úgy általánosságban... – írta: Kasza08, 16 éve

Igazából nem is tudom eldönteni, hogy a személyes élmények áradatát írjam-e le, avagy úgy általánosságban a Szigetet. Talán mindkettőt.

A Szigetet egy idős néni így jellemezte: "Ifjúsági találkozó, ahol bömböl a zene."
Részben talán igaza is van, mert tény és való, hogy nem volt egy olyan pontja a szigetnek, ami zene nélkül maradt volna.
Az az állítás viszont nem igaz, hogy ifjúsági. Nem szinte, hanem minden korosztály megtalálható volt a szigeten! Voltak egészen pici gyermekek is, akik a vándorvursliban töltötték idejüket, voltak idős emberek, akik a magyar zene napjára jöttek. De valljuk be, legnagyobb részben a 17-27 évesek foglaltak helyet.
Ha nekem kellene jellemeznem a fesztivált, akkor azt mondanám, hogy egy őrületesen nagy buli, jó zenével, sok piával, sexy csajokkak(és a női olvasok kedvéért természetesen) és pasikkal.

2007:
A tavalyi Sziget nekem csak egy nyárimunkának tűnt, ugyanis nem mulatni mentem, hanem keményen dolgozni! Nem volt mindenki idegen, hiszen nem kellett sokáig csábítani Eddie141 barátomat, hogy jöjjön velem.
Tehát akkor, hogy mindenki értse: Édesanyámék cégén keresztül sikerült kijutnunk, és még 23 szerencsés fiatalnak. Hogy mit dolgoztunk? Környezetvédelmi Szakmenedzserek voltunk, ezt a köznyelv röviden és tömören "szemétszedőnek" hívja.:) No ezt nem úgy kell elképzelni, hogy kézzel kapdossuk fel a szemetet, mint a Fővárosi Közterület Fenntartók, hanem nagyon komoly fa csipeszek segítségével gyűjtögettük a zsákunkba. Ezt csináltuk mi reggel 6-tól délután 6-ig, fél-egy órás pihikkel.
Lassan kezdett összerázódni a csapat, ismerkedtünk egymással. A munka elég rendesen építette a csapat szellemet, összeszokottságot és kitartást igényelt. Nagyon jó kis banda jött össze, egy jófej brigádvezetővel. A sziget végére mindenkit megismertünk, jól elvoltunk.
A céget aminek, mi dolgoztunk Banetti KFT-nek hívják. Ezt a céget bízta meg Máriusz, akit mi a fesztivál végére viccesen Szuper Máriusznak becéztünk. Neki volt egy öccse, Félix, akit EgészX, Xmen, < (relációs jel, azaz fél iksz)nek becéztünk:D
Na talán ennyit tavalyról.

2008:
Amikor tavaly hazafelé tartottunk, a főnökasszony megkérdezte, hogy jövőre megyünk-e? Húztuk a szánkat, mert azért valljuk be 12 óra meló a tűző napon azért elég kemény... Kellett egy kis idő, hogy megszépüljenek az emlékek, és végülis Eddie-vel úgy döntöttünk idén is belevágunk. Azt tudni kell, hogy tavaly 30 ember közül, akit hívtam egyedül Eddie mondott igent a szigetre. Idén ez úgy volt, hogy 60 ember kérdezte tőlünk, hogy jöhetnek-e szigetre:) És így már sokkal barátibb volt, hogy csomó embert ismertünk, sok ember jött, aki tavaly is kint volt. Jó érzés volt sok újonc között Veteránnak lenni, azzal dicsekedni, hogy "emlékszem, az Arany Ászok sátor tavaly is ugyanitt volt.":) Tényleg jól jött a rutin, tavaly minden kaját belül a szigeten vettünk, így kb. 4 nap alatt elment 14e forint. Most okosan konzervekből vásároltunk be.
A munka idén is ugyanaz (Környezetvédelmi Szakmenedzser - és nem szemétszedő). Idén viszont annyival könnyebb dolgunk volt, hogy míg tavaly 10 emberrel kellett megcsinálni a fél szigetet, most 12 emberrel kellet a negyedet.

-2. nap vonultunk ki, amikor is letáboroztunk, felfedeztük újra a Szigetet. Tanultunk a tavalyi sátor trükkökből, idén beújítottunk egy 2 sec-es Quechua sátrat, ami lényegében felállítja saját magát. Gyors terület foglalás, találtunk egy jó kis helyet egy fa alatt az árnyékban.
-1. nap már várt ránk a munka, ismét 5:30-kor kelés stb...

A csoport felét kb. ismertük, volt aki rajtam keresztül jött idén, köztük Prof01 kolléga is, és aki volt tavaly is. mindöszvesen 5 embert nem ismertünk, de róluk is kiderült, hogy nagyon jófejek.

A Nescafé standot már tavaly is feltaláltuk magunknak és idén sem hiányozhatott.
Egy ilyen munkának ugye az a hatalmas nagy előnye, hogy vannak értékes dolgok, amiket az emberek elhagynak és ezeket mi nagyeséllyjel találjuk meg.
Rögtön az első nap találtunk egy olyan főző kötényt, aminek a tetejére 2 nagy mell volt varrva.:D Aminek később megtaláltuk a gazdáját, egy DUREX pólós fazon állította, hogy a főnöke hagyta el:DDD (persze...persze..) Cilinek neveztük eme ritka pédányt...

Az első nap reggele elég unalmas volt, nem volt sok szemét, nagyrészt csak sétálgattunk a területünkön és ismerkedtünk.

A 0. nap is valahogy ugyanígy telt, azt leszámítva, hogy az EA sátor megnyitott, mi pedig felfedeztünk bent a Rock Band nevű csodát! Na most eltudjátok képzelni, amikor 12 narancssárga pólós hülyegyerek egy kockasátorban bámulja a kivetítőt?:D Ráadásul munka időben...
Szerencsénk volt, ugyanis csop.vez.-nek egy tavalyi cimborát neveztek ki, aki kellően laza és jófej volt, hogy ezt megengedje. Egyébként is az átlag korosztály 17 volt a csoportban, A legfiatalabb 14, a legidősebb 21 (ráadásul a két széle egy testvérpár volt:) )tehát teljesen jó volt. A másik 3 csoport idősebb csop.vez.-et kapott, akik keményen dolgoztatták, és nem hagyták pihenni őket ;) Egyszer segítettünk a területükön, és akkor tapasztaltuk, sztem én ki is készültem volna ilyen irányítás mellett...

1. nap találtunk egy földön fekvő részeg krapekot (nem volt ritka), akit kidíszítettünk néhány söröspohárral, WC papírral és szívószállal.:) Ebben az a vicces, hogy mindezt hangos kiabálással tettük, de sikerült este annyit innia, hogy a műszak végén is még ott feküdt (volt pulzusa).

Később találtunk egy másikat, aki magyar volt. A brigád egyetlen vaginális tagja, Rita, nagyon aggódott érte, hogy felfázik, ezért felkeltettük. Vele tök jót dumáltunk, elárulta, hogy egyetlen hátizsákkal bejárta fél európát stoppokkal..:)

Na, hát ennyire nem szeretnék napló szerűen blogot írni, meg már annyira nem is emlékszem, szóval inkább a főbb dolgokat említem meg.

A Kedves és szeretett TV 2 idén sem bírt a seggén maradni, és muszáj volt nekik megint kijönni. Ez ránk nézve a legjobb, mert ezt reggel 7kor teszik, A Sex Pistols koncert utáni reggelen. Sikerült megtalálnom azt a felvételt, amikor Robi barátommal riportot csinálnak.
Ezen a videón bemutatják a nagyszínpadot a szemétszedés előtt és után.

Voltak nagyon jó ötletek, pl. az Arany Ászoktól volt egy olyan kezdeményezés, hogy a X mennyiségű söröspohérért ajándékokat ad. Volt egy-két fanatikus, aki egy űrutazást szeretett volna nyerni:

Na az ilyet fajtát szerettük, csomó munkát megspórolt nekünk, de még így is volt meló bőven.

Kedves brigádvezető urunknak névnapja volt, így hát az én édesanyám (aki mellesleg a főnököm volt) készített neki egy kis meglepit.

Kukászsákba csomagolt, Pilótával, Bond dobozzal díszített virágcsokor:D A Legideálisabb egy szemétszedő névnapjára.

Elérkezett az utolsó nap, mindenki nagy örömére és bánatára. Örömére, mert végre nem kell hajnalban kelni, szedni a sok trágyát, de bánatára, mert nem lesz már együtt ez a jó kis társaság és nem hülyülünk már együtt.

Utolsó este még azért keményen kibuliztuk magunkat, kikáromkodtuk magunkat mert elmaradt a Pendulum, és átmulattuk az éjszakát.

Aki itt volt senki nem bánta meg, hogy eljött. Véleményem szerint az idei Sziget sokkal jobb volt mint a tavalyi, én megyek jövőre is!:)

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem tetszett!

Kasza08

- Az írás még nem végleges, bővülni fog képekkel és szöveggel is -