USB 3.0 készítése 3,5"-os helyre

Utólag már örülök, hogy matt festéket használtam, mert így tényleg olyan mintha gyári CoolerMaster lenne. – írta: ViiiiktorOC, 11 éve

Bevezető

Üdvözletem!

Szeretném bemutatni nektek az alábbi alkotásomat.

3.0-ás USB kulcsot szerettem volna vásárolni, de rájöttem, hogy csak a gép hátulján van kék színű kimenet, így elgondolkodtam, hogy tudnám megoldani, hogy, elöl is legyen.
Először egy hosszabbítón gondolkodtam, hogy majd a gép alól kijön, és hogy az milyen jó lesz, de hamar elvetettem ezt a megoldást.
Aztán nézegettem különböző típusú 3,5”-os helyre illeszkedő panelt. Sokalltam a bolti árát, (tudom a ventilátorért persze nem :D ) ezért arra a megállapításra jutottam, hogy készítek egyet magamnak.
Asus alaplaphoz járt egy hátlapi USB kivezetés, ezek lettek volna a 3. és 4. számú USB 3.0-ás csatik, így már meg is volt, hogy mi fog előre kerülni.

3817_NTR_BRT02_2db_USB_3.0_hatlapi_kivezetes

Vágjunk is bele:

Először is a házban található 5,25”-os műanyag elemet kellett kipattintani. Letapogattam a méreteket egy tolómérővel, készítettem egy gyors „műszaki rajzot” róla.
A rajz alapján kivágattam lézervágó géppel: szép vágási felület jött létre, ezért alig kellett csiszolni. Megvoltak a lemezek, így jöhetett az összeállítás.

DSC09941a

A hegesztés kézi ívhegesztéssel történt, amit utólag kicsit sajnálok, mert nem tudtam olyan varratot készíteni, amit elvártam és szerettem volna.
Talán inkább széndioxidos védőgázas fogyóelektródás ívhegesztést kellett volna alkalmaznom, de nem volt 90°-os hegesztő mágnesem, így 2 kézzel próbáltam hegeszteni és közben fogni a lemezt. :D Szakbarbárkodás…..

DSC09947

(merevítő itt még nincs odahegesztve)

DSC09954

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!