Wisbar - MacBook téma készítés

A játékoktól kissé megcsömörölve - annyira, hogy írni sem tudok még róluk - átváltottam... – írta: Wajk, 17 éve

A játékoktól kissé megcsömörölve - annyira, hogy írni sem tudok még róluk - átváltottam a készülékem főképernyőjének (Today) átalakítására. Ez alatt nem csak látványbeli, hanem hasznosságbeli tényezőket is figyelembe véve.

Már pár hónapja ismerkedem a megfelelő programokkal, sokat teszteltem, sokat elvetettem, ugyanis további fő szempontjaim egyike, hogy ne fogja vissza a gépet. A Wisbar 2.7 előtti verziói is igen megterhelőek voltak a gépek számára, de a legújabb, 2006. novemberi 2.7.0.1-es verzió már életképesnek bizonyul. Megfelelő skinnel támogatva és szépen beállítva (ezekről később) nem kell sebességvesztéstől tartanunk.

[kép]

Saját téma készítésére azért adtam a fejem, mert szeretem a Mac OSX skineket mind PC-re mind kisgépekre is. A dockletek megvalósításához azonban az eddigi skinkészítők a Wisbar Advance Desktop-ot is használják, ami szerintem már fogja a gépet és túlságosan belenyúl a működésbe. Ezért próbáltam minnél drasztikátlanabb lépésekkel elérni, hogy Mac OSX-hű téma kerüljön a gépemre lassulás nélkül. És természetesen a program olcsósága sem elvetendő szempont. Erre jó példa az iLauncher és a cLaunch közti két lényeges különbség: míg az iLauncher fizetős és határozottan fogja a gépet, a cLaunch ingyenes, nem fogja a gépet és arra pont elég amire nekem kell. Nincs benne animáció meg sok sallang, de nekem nem is kell.

Másik ingyenes program amit igénybe vettem az rToday, ami megint csak ingyenes és több fizetős társával ellentétben egyszerűen skinezhető és konfigurálható. Erre a programra a Today-en elhelyzett óra és naptár miatt volt szükségem.

Bővebben majd írok a programokról, amikor elkészül a saját készítésű témám. Már elég szépen halladtam vele, hamarosan ki lesz adva a béta verziója. Alapnak MacBook-ról készült desktopképek és egyéb Mac OSX-ről készült képeket használtam minnél nagyobb realisztikára törekedve. Most jelenleg olyan beállítás után kutatok, amivel a Start menüből el lehet tüntetni a kis ikonokat, ugyanis MacBook-on sincsenek ikonok és így tovább gyorsítható is lenne a menü kezelése.

Ha valakinek van ötlete, hogy mivel lehetne még realisztikusabbá tenni ezt az alkotást, bátran szóljon hozzá

Addigis pár kép:

A töltőképernyő:

[kép]

És két kép:

[kép]

[kép]

Programokról leírás és a téma megjelenése, pár napon-héten belül várható. Terheltségemtől és bugoktól függően. ;)