Wisbar - MacBook téma készítés 3.

A munka szépen halad, jelenleg béta verziónál tartok már, amit ha valakinek van kedve... – írta: Wajk, 17 éve

A munka szépen halad, jelenleg béta verziónál tartok már, amit ha valakinek van kedve letesztelni, megteheti ha letölti innen ([link]) a bétát. Észrevételek, bugok, panaszok jöhetnek ide a bejegyzés fórumába.

Két kép a bétáról:

[kép]


[kép]


A tegnapi nap a Wisbar Advance-ról olvashattatok, ma ahogyan ígértem a Resco Explorer 2005-t mutatom be nektek röviden.


[kép]


Resco Explorer 2005

Hivatalos honlap: [link]
Ára: 25$
Próbaverzió: van, 14 napos


A Resco fejlesztőcsapat számos programot készített Pocket PC-inkre, Photo Viewer, Audio Recorder, Pocket Radio, Keyboard Pro, de egyik legnagyszerűbb programja, a Resco Explorer 2005, amelyet akár programcsomagnak is lehetne nevezni.

Bontsuk is fel modulokra, hogy megtudjuk mit is kapunk a pénzünkért.


[kép]

The File Manager

Ez a modul az operációs rendszer alap fájlkezelőjét, a File Explorer-t hivatott lecserélni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy egyszerűbben végezhetünk el műveletet és minimális buherálás nélkül mászkálhatunk be operációs rendszerünk legrejtettebb bugyraiba is.
A ''Menu/Options'' beállítási panelen sokmindent testreszabhatunk. Rejtett fájlokat lássuk, ha tudjuk kezelni őket, vagy éppen legyenek elrejtve nehogy kárt okozzunk. Innen tudjuk beállítani a legtöbb modult.


[kép]

Recycle Bin

A PC-nkről már ismert ''Kuka'' Pocket PC-s verziójával találkozhatunk, amely a letörölt fájlokat tárolja meghatározható tárterületen. Ennek a programnak a segítségével a véletlenül letörölt fájlokat menthetjük meg.


[kép]

Today Plugin

A gépünk főképernyőjén(Today) különböző mérőegységeket és program ikonokat helyezhetünk el. A szabad memóriánkat (ROM, RAM) és akkumlátorunk töltöttségét vizuálhatjuk meg. A mérőegységek (Meters) skinezhetőek, ahogyan az előzetes MacBook témámon láthatjátok is. De mindenki elkészítheti a saját skinjét is vagy keresgélhet a neten. Készült már pár említésre méltó darab.


[kép]

Strong File Encryption

A programnak ezen moduljával óvatosan kell bánni, fájlokat kódolhatunk le akár 128bit-es kódolással. Az eredeti fájlt pedig töröltethetjük is. Így akár bankszámlaszámot és jelszót is tárolhatunk a gépünkön, mert megfelelő jelszó nélkül szinte lehetetlenség idegennek kinyernie az információt. Ez azonban ránk is vonatkozik, ha a jelszót elfelejtjük, akkor azt a fájlt is elfelejthetjük.

[kép]

ZIP Compression

Ez a modul azoknak hasznos, akiknek a gépe nem bővelkedik memóriában, de muszáj adatokat tárolnia. Egy egyszerűen használható zip tömörítőt kapunk.


[kép]

The built-in viewer

Ez egy beépített fájl és képnézegető, amivel a fájlok kódját listázhatjuk ki, vagy képet nézhetünk meg. A fájlokat TXT, BIN vagy HEX formátumban nézhetjük meg, képek közül a JPEG, GIF, BMP és a PNG-t ismeri.


[kép]

The Network Browser

Egy újabb hasznos modulhoz érkeztünk. Ennek a kis programnak a segítségével a hálózaton megosztott meghajtókat és könyvtárakat érhetjük el olyan egyszerűen, mintha a gépünkön lennének.


[kép]

The Registry Editor

A PC-nkről már ismert Regedit program Pocket PC-s verzióját üdvözölhetjük ennek a modulnak a személyében. Erről többet mondani nem is lehet, aki ismeri a registry-ben való turkálást az tudja majd használni, aki meg nem az inkább ne indítsa el a programot. A program további érdekessége, hogy előre megírt .reg fájlokat is importálhatunk. De jól nézzük meg, hogy mit!


[kép]

The FTP Explorer

Ezt a modult a The Network Browser-hez lehetne hasonlítani működésében. Annyi a különbség, hogy itt nem hálózati meghajtókat csatlakoztathatunk, hanem FTP-ket listáztathatunk ki és végezhetünk el műveleteket.

Röviden ennyi lenne a Resco Explorer 2005 bemutatása, következő alany mint a listából is láthatjátok, az ingyenes rlToday lesz.


[kép]