WoW TCG bemutató és RC 2013

World of Warcraft Trading Card Game és a 2013-as Realm Championship rövid bemutatója. – írta: krokk, 12 éve

A játék alapjai

Gyűjtői kiadás a legújabb kiegészítőből

A WoW TCG egy gyűjtögetős, stratégiai kártyajáték amely a World of Warcraft világára épül. A gyűjthető kártyajátékokra jellemzően, a játék alapját a lapok kijátszásához szükséges szabályrendszer képezi. A játékos lapokat gyűjt és a szabályok alapján épít magának paklit. A lapok legtöbbször szövetségeseket, felszereléseket vagy képességeket testesítenek meg. A játékos a lapgyűjteményét úgynevezett booster csomagokkal bővítheti. Ezek a régebbi kiadások esetében 19, az újabbaknál 15 lapból állnak. Minden nagyobb kiadás 200-300 körüli lapkészlettel rendelkezik, ezekből véletlenszerűen választják a lapokat a boosterekbe.

Lapok a saját gyűjteményemből

A WoW TCG legtöbb eleme ismerős lehet azok számára, akik a World of Warcraft MMORPG-vel játszanak, például a karakterosztályok, képességek, felszerelések, küldetések. A lapok illusztrációit neves fantasy művészek készítik, mint Darrell Sweet, Greg Hildebrandt, Dave Dorman, R.K. Post, Todd McFarlane, Boros-Szikszai, valamint a Blizzard belsős művészei.

A játék két különböző játékmódot biztosít: szokványos játék, ahol két játékos (vagy páros számú játékos csoport) próbálja legyőzni egymást és a raid játékmód, amelyben közösen küzdhetnek meg erős ellenfelekkel.

Shadowfang Keep Raid kiadás

A szabályokban nem szeretnék elmélyedni, akit jobban érdekel, a www.wowkartya.hu oldalon megtalál minden információt, illetve a játékszabályokat is letöltheti innen. (Ha nagyon hasonlónak találjátok a leírást ezen írással, az csak azért van, mert azt is én írtam és az oldalt is én fejlesztem.) Fórum is található az oldalon ahol bátran kérdezhettek, vagy megoszthatjátok véleményeteket másokkal is.

A játékosok különböző méretű és szintű versenyeken mérhetik össze tudásukat és paklijukat másokkal. A legkisebb versenyek a kezdőknek ajánlott Battleground-ok, ezeket hetente egyszer tartják a legtöbb helyen. Bővebben a versenyhelyszínekről a kapcsolódó részben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt