Xbox 360 "újratöltve"

Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem. – írta: orion1025, 10 éve

Összerakás

A laminált lapot úgy vágattam méretre, igaz, majdnem három hetet kellett rá várnom, de sebaj... Az élfóliázása tíz perc ha volt, így az is pillanatok alatt le lett tudva.

Dimenziókat tekintve így alakulnak a méretek az összerakott állapotáról:

• Szélesség: 157 mm
• Magasság: 355 mm
• Mélység: 155 mm

Méreteiből adódóan elég szűkös volt belül csavarozgatni, így mire felkerültek a ventilátorok, már kellően felfokozott idegállapotba kerültem, de csak pont annyira, hogy még jól érezzem magam.

A radiátorok rögzítései szintén egy régi moddingból maradtak hátra, erre a célra tökéletesek voltak, elsődlegesen az anyagvastagságuk miatt, mert könnyen hajlíthatóak voltak.

Ezeket a kis füleket ideiglenesen rögzítettem a radiátorokhoz, és ez alapján jelöltem át a bútorlapra a végleges helyük furatát. A dobozka alját csavarokkal rögzítettem, majd kapott négy darab szilikon ajtóütközőt, hogy véletlenül se tudjon rezonálni a padlón.

Mivel ezzel a fülezős megoldással az oldalak eléggé befelé dőltek, így a tető kívánt egy apróbb módosítást. Ezt egyébként is levehetőre terveztem, igaz, nem úgy megvalósítva, mint ahogy ez történt.
Ezen probléma áthidalására a műanyag üvegbefogót hívtam segítségül, amit ha elforgatok, akkor tudom feszíteni kifelé a két oldalt. A felül lévő radiátor mellé is raktam egyet, ezzel az elülső éleket tudtam síkba hozni.

A ventilátorokat rögzítettem a behajtogatott fülezésen keresztül...

...Majd jött a pumpa beszerelése és egy teszt:

Az egész rendszer 9/8-as csövet használ, a radiátor viszont nem, így ezért volt szükség a 11/13-as átalakítókra. Ez a méretkülönbség a légtelenítésnél okozott némi kellemetlenséget, így ez az átlagosnál tovább tartott, mind a tesztnél, mind a végleges feltöltésnél.

Tápellátásügyileg egy termetes 12 V-os adapter gondoskodik a pumpáról és a ventikről. A konzol és ez a táp egy kapcsolós hosszabbítóba van bedugva, így semmilyen veszély nem fenyeget annak tekintetében, hogy enélkül indítanám el a gépet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Játékok a PS1-korszakból

    Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as...

Előzmények

  • Batman: Arkham Origins

    2013-ban megjelent a szuperhős játékok Szent Gráljának, az Arkham sorozatnak a harmadik része, melyhez sok reményt fűztem, részben csalódtam, részben pedig elégedett lehettem.

  • Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

    Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

  • NextGen gamer konfiguráció

    Bemutatom a jelenlegi konfigomat, amely építésénél arra törekedtem, hogy egy időtálló gépezet legyen.