Xiaomi RedMi Note 4G - Jó ebédhez szól a Nóta

A nagy sikereket aratott RedMi Note "vérfrissített" változata a RedMi Note 4G. – írta: FET-MEN, 9 éve

Külső, kijelző, paraméterek

Külcsín

A készülék megjelenése számomra kellemes. Az előlap teljes egészében fekete, ezt csak a piros kapacitív gombsor töri meg.
Van egy apró lakkfekete keretünk, ami gyönyörű, de érdemes rá vigyázni.

Elöl terül el az 5,5 hüvelykes kijelzőnk, mely egy 720 x 1280 pixeles IPS kijelző. A betekintési szög szinte 180 fokos, a színek gyönyörűek, a fényerő is megfelelő. Ennél fogva a phabletünk 154 x 78,7 x 9,5mm pontosan, és 199 gramm. Legfelül elhelyezkedik egy belső kameránk, egy értesítési LED, aminek kifejezetten örültem, a beszédhangszórónk, és egyéb szenzorok, melyek szinte csak napfényben láthatóak.

Alanyunk nevében benne van a Red szó, alul erre megtaláljuk az utalást a piros funkciógombok keretében, amelyek már világítanak, kifejezetten örültem neki, a fekete előlap és a piros párosítása nagyon szimpatikus.

A készülék hátsója következik úgymond, egy csodaszép gyöngyházfehér hátlap, amely lakkozva van, nagyon szép, de valószínűleg kényes. A hátlapon találjuk a fő kamerát és LED villanóját, a hangszórót és a MI logót.

Az összeszerelés minőségi, hibátlan. Nálam nyomogatás hatására sincs nyekergés vagy bármi kellemetlen hang, nagyon egyben van a készülék. A készülék bal oldalán találjuk a lezár/felold gombot amivel megszokottan ki és be is kapcsoljuk a telefont, illetve a hangerő gombokat. A jobb oldalunk letisztult, gomboktól mentes. Legfelül csak a 3,5mm-es jack csatlakozót találjuk, amely már képes a mi key funkciógomb fogadására is.

Ekkora telefonra nem könnyű feladat vigyázni, ennél fogva körülnéztem tokok területén, és nagy örömömre találtam az Edigitalnál teljesen gyári tokot. Egy rugalmas TPU tokról beszélünk, szerintem ez az, amely nem károsítja sem a keretet, semmit, megvédi a készüléket, praktikus mert nem kell nyitni csukni, és szinte alig növelte a telefon méretét. Mellékelem nektek képekben, hogyan is néz így ki, rendkívül pontosan illeszkedik, nem úgy, mint az utángyártott termékek, egy mm eltérés sincsen, érezni, hogy gyári tartozékkal van dolgunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények