ZUK Edge - A kompakt gyönyörűség!

Sikerült szert tennem rövid időre a ZUK legújabb (és igazán különleges) telefonjára, az Edge-re. – írta: tibcsi0407, 7 éve

Külső, kijelző

A csomag a szokásos bombabiztos formában érkezett hozzám, nagyon hideg volt az időjárás, így a kibontás után még pár órát pihentettem, mielőtt bekapcsoltam.
A doboza egy nagyon prémium kialakítású, kellemes bársonyos tapintású anyagból van, az elején aranyozott ZUK Edge felirattal.

A doboz tetejének a leemelése után a telefonnal nézhetünk farkasszemet, jobb oldalán egy "Designed by Lenovo" felirattal, amely alatt külön elválasztva a töltő és a fehér Type-C kábel van nagyon igényesen tálalva.

Az Edge egy elég vaskos gyári ZUK szilikontokba csomagolva érkezik, az elő- és a hátlapján is gyárilag fólia található.
Mivel ez a készülék csak 2-3 napos tesztre érkezett hozzám, ezért a fóliákat nem szerettem volna eltávolítani, így lesznek olyan képek is, amelyeket nem én készítettem, mert eltakarja a gyönyörű fekete üveg szépségét a hátlapi fólia.

Az már az első kézhezvételnél nyilvánvalóvá vált, hogy a telefon nagyon kompakt a megszokott 5,5" méretű versenytársaihoz képest. A feleségem S6 Edge (5,1") telefonja mellé fektetve látszik igazán, hogy miért is érdekes telefon ez a ZUK.

Remélem, a képen kivehető a lényeg. :) Meglepően könnyen kezelhető egy kézzel is a készülék, a zsebemben is furcsa érzés volt hordani a Mi Note 2 után. Azzal inkább nem szeretnék összehasonlító képet feltenni, mert brutális a különbség magasságban.

A ZUK szerint 86,4% a kijelző mérete az előlapból. Ez egy kicsit túlzónak tűnő állítás, de mindenképpen egyedi megoldással állunk szemben (ha a Mi Mix-et nem nézzük, mert ott más az elképzelés), valamint a többi gyártó telefonjairól felröppent pletykák alapján 2017-ben ez lesz a trend. Gondolom a ZUK ezt akarta megelőzni egy saját készülékkel, amit január elsején, 2017 első telefonjaként indítottak útjára.

A telefon előlapján egyébként a kijelzőn kívül felül egy előlapi 8 Mpx kamera, egy értesítő LED, a szokásos szenzorok és a beszédhangszóró található meg, míg alul csak az üveg alá rejtett U-Touch "gomb" kapott helyett. Azért tettem idézőjelbe, mert ez inkább szenzor, mint gomb. Van benne egy ujjlenyomat-olvasó és a lassan már a ZUK védjegyévé váló U-touch funkciókhoz szükséges szenzorok.

A telefon hátlapján a "kilógó" 13 Megapixeles Samsung Isocell kamera, egy szimpla LED-es villanó, a szívritmus-, valamint SPO-mérő szenzor, valamint alul a megszokott ZUK felirat található.

A telefon jobb oldalán a fémkeretben a nagyon kényelmes nyomáspontokkal rendelkező hangerőszabályozó- és kikapcsoló gombok kaptak helyet.

Az Edge alján egy Type-C és egy 3.5-es jack csatlakozó lett elhelyezve a hangszóró és az elsődleges mikrofon kíséretében.

A keret felső részén mindössze a másodlagos mikrofont találjuk.

A telefon a várttal ellentétben IPS kijelzőt kapott, amely FullHD felbontású. A kijelző alapból sárgásabb a megszokottnál, de 3 előbeállítást is lehet választani a ZUI beállításaiban, így aki nem kedveli ezt a színvilágot a hideg színekkel szebb fehéreket kap. Én személy szerint jobban kedvelem az alapbeállítást, így nálam maradt a picit "melegebb" színvilág.
Annak ellenére, hogy IPS a kijelző, a Mi Note 2 OLED panelje után sem éreztem rossznak a feketéket, így elmondhatjuk, hogy a ZUK nagyon jó munkát végzett. A betekintési szögek jók, a fényerő nagyon rendben van, valamint estére nagyon alacsonyra vehető, így nem fogja a PH böngészése este 10-kor kiégetni a retinánkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt