DIGI műholdas TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


pojakcs
(senior tag)

Mostanában egyre többször lesz ilyen "félrekódolás", mivel kilőtték az au-t. :Y Utána meg rövidesen következik a teljes sötétség. Az Orton meg mehet a kukába, mert belátható időn belül N3-ra nem lesz emu.


gvass
(tag)

no comment...
meggondoltam magam

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Nyilván érvek és tények nélküli hozzászólást írtál már eleget, másra nem futja, szerintem is no comment.. :DDD


Rick4
(félisten)

Azért ha az az ortron megyegyezik az Opticum, Digital, Bigsat, Yumatu széria valamelyikével, van ott megoldás mindenre... Még nagra 3 esetén is. :DDD


gvass
(tag)

Ha ilyen ovisba nyomod akkor érdemes veled beszélni...


pojakcs
(senior tag)

Megegyezik, csak a sharing már nem copy/paste-el működik. Nem árt érteni hozzá, meg leginkábbl Dream-mel az igazi. :)

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Lehet dreammel, is, az tényleg tuti, végül is vettél már magadnak újat? Olvastam 2-3 hónapja, hogy már nézelődsz. :K


pojakcs
(senior tag)

Innét rendeltem egy 500S-t: [link] Szállítással együtt volt 23EFt, néhány nap alatt ideért. Még nem okosodtam ki belőle teljesen, de jönnek a hosszabb esték, lesz rá jobban időm.


#41635072
(addikt)

Mert te tényekkel vitázol...
Mekkora bunkó ez a fórumtárs, hogy néha kimegy meccsre, nem kocsival megy át a szomszéd utcába. Hááát.
Meg hogy nem oltogatja ösztönszerűen a digit, mert meg van eléged vele.
Nem akkora selyemfiú, hogy az a legnyagyobb gondja, hogy mennyire elviselhetetlen ez a digi.
Igaz írtaok én neked bármit is...

Igen, csak ezért írtam ezt a hsz-t, a stílusoddal van bajom. Gondoltam megjegyzem.
Ne is fáradj hosszú bullshitek karcolásával, mert úgysem olvasom el. Minek, úgy sem bírtad még ki, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó.


AtHoS
(nagyúr)

Helló!

Lenne egy kis problémám a digis beltérivel. Hyundai 7160 2 TV típusú a készülék.

A ROOM2 szekcióval lenne gond. Mivel ehhez lehet a távirányításhoz szükséges infravevőt elkábelezni, így természetes, hogy ennek a COAX kimenete lett azzal együtt a rendeltetési helyére vezetve. A beltéritől kb. 17...20 méternyi vezeték volt szükséges a megfelelő helyre történő elvezetéshez.

Nos pár napja észrevettem, hogy az előbb taglalt helyen a TV bekapcsolásakor hangyák háborúja játszódik. Mivel ez már unalmas számomra (többször is láttam más sajnos) nekiálltam megkeresni honnan is támadnak a hangyák. 2-3 napig a COAX kábel beltéri felőli oldalán lévő elég gyermeteg kialakítású csatlakozó "szerelgetésével" sikerült abszolválnom a problémát. Tegnap délutánig rendben tudtam "szerelgetni": a használt COAX kábel olyan fergeteges minőségű illetve a használt csatlakozó olyan kialakítású, hogy a kábel elcsavarodik a rögzítő fül alatt így a gyér mennyiségű árnyékoló háló nem érintkezik rendesen. Legalábbis azt hittem ez a probléma, mivel szét-összeszerelés és kis igazgatás után megjavult a kép.

Tegnap éjszakára megint produkálta a jelenséget, így eldöntöttem, hogy ma este hazaérve forrasztás áldozatává fog válni a csatlakozó. Mielőtt nekiálltam volna forrasztgatni még megnéztem a "szerelgetéssel" helyre tudom-e hozni, de nem tudtam. Ekkor megnéztem egy rövidebb COAX kábellel a beltéri mellett lévő TV-n is, de hasonló jelenséget produkált. Beltéri áramtalanítása után már valami képet lehetett látni, de ez bizony se nem volt színes se nem volt hangja, ráadásul a "hangyák" nagy mennyiségben szaladgáltak a képen. Szóval katasztrofális volt a látvány. Természetesen a ROOM1-el semmi gond nem volt, az RCA kábelekkel volt a TV-re kötve.

Ekkor gondoltam egyet és átdugtam a ROOM1-hez használt RCA kábel Video jelhez használt vezetékét a beltéri ROOM2-höt tartozó hasonló kimenetébe. Ekkor lepődtem meg, hogy azzal bizony rendben van a kép. No itt leesett, hogy a beltéri AF kimenete éppen lehalt.

Van valakinek tapasztata hasonlóakból kifolyólag?

Mivel a beltérinek van RCA és Scart kimenete a ROOM2-höz, így most új kábelezés van tervbe véve. Mivel 20 méter kábellel kell elvinni a jeleket melyik lenne a kevésbé rosszabb megoldás?

Aki kicsit járatosabb az ügyben adhatna pár tippet milyen kábellel lenne érdemes ezt megtenni?

[ Szerkesztve ]


pilota
(tag)

Nemhiszem,hogy az orton mehet a kukába mert énmár látam szofvert igaz félkészen hozzá.Az a baj mégcsak demó formában látezik az ssw. hozzá.


Rick4
(félisten)

Majd szólj, ha kérdés van, én lassan egy éve használok ilyet is, igaz, közben már 600-asra váltottam, minden szempontból az egyik legjobb...


Rick4
(félisten)

Szép bemutatkozás, legalább megtanultál volna szavakat leírni helyesen... :DDD

Minek, úgy sem bírtad még ki, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó... hehe, látom értelemmel is gondok voltak, ugyanis az övé volt az utolsó szó... :)) :C :DDD

[ Szerkesztve ]


pojakcs
(senior tag)

Egyszerűbb megoldást tudok. Telefon az ügyfélszolgálatra, hogy megpusztult a beltérid. Kijönnek, kicserélik, és nézed tovább, kábelezés nélkül. :C
A duáloknál gyakori hiba az rf modulátor meghibásodása.


gvass
(tag)

Miért nem cserélteted ki a beltérit, ha rossz?
Amikor kihozza a szerelő a beltérit, javíttasd meg vele a kábelt is. ;)

megelőztek

[ Szerkesztve ]


pojakcs
(senior tag)

Én meg láttam félkész örökmozgót. Igaz demo verzió volt, lökdösni kellett. De, ha elkészül.... :DD :DD :DD


pojakcs
(senior tag)

Köszi, még echózom, amíg működik. Tegnap este meg visszatettem a Humaxot. Ha meg behal az emu, itt a Dream, dugok bele egy upc kártyát ,és megosztom a környékbeli barátaimmal. A diginek meg viszlát.


AtHoS
(nagyúr)

Hmm.

Ez se rossz ötlet és még kábelezéssel sem kell foglalkoznom :DDD

Na csak megérte benézni ide :B


Rick4
(félisten)

Miért, nem csak a upc kari jó a dreambe.. :DDD


pojakcs
(senior tag)

Tudom, csak azzal egyszerűbb. A dilishez először ki kell "faggatni" a beltérit. :DDD

üzenetek