Amazon Kindle - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


BBéci
(titán)

Egy e-könyv olvasó van a házban, pótapámnál nincs internet, feleségem ragaszkodik a nyomtatott könyvekhez, van belőle 1600 db, plusz minden hónapban könyvtárból kölcsönöz 8-10 kötetet. Ezért még mindig felfoghatatlannak tartom a WiFi szükségességét. Már a mosógépeket, hűtőszekrényeket, klímaberendezéseket is felszerelik vele. Lassan a WC lehúzást is WiFi-vel fogják irányítani. :(((


Degeczi
(nagyúr)

OK, neked nem kell. De azon miért értetlenkedsz, ha másnak meg igen? :( Senki nem erőlteti rád, ne foglalkozz vele...


koxmatyi
(tag)

Nekem pl. azért jó mert ha valakit megkérek szerezze be nekem a könyvet és elküldi emailban , én letöltés után tovább küldöm és már megis van a könyv az ebookon ,laptop nincsen nálam a munkahelyen,este amikor már haza érek alszik mindneki reggel mikor elmegyek alszik még mindenki igy nem kell varni 3 napot ,hogy amikor itthon leszek egész nap akkor áttegyem rá


Laslow
(senior tag)

Az egyébként tök jó, hogy értesítést küld a mosogép/szárítógép a telefonra amikor végez, és így nem felejtem benne a ruhákat még akár órákig. Vagy ha nem érek haza mire végez, be tudom kapcsolni telefonról, hogy forgassa még a ruhákat a program befejezése után, hogy kevésbé gyűrődjenek össze.
Az sem rossz, hogy munkából hazafelé indulva telefonról be tudom kapcsolni a klímaberendezést, és mire hazaérek nem hőség lesz a lakásban. Vagy átmeneti időszakban, amikor még/már nincs fűtés, de hideg igen, akkor meg kicsit befűthetek távolról.
Az sem volt rossz, amikor a feleségem Kindle-je lemerült, hogy oda tudtam neki adni a sajátomat, és azon tudta folytatni a könyvet onnan, ahol a sajátján abbahagyta. Nem rossz dolgok azért ezek, bár persze lehet nélkülük élni. De ha egyszer filléres hardverből kijön a funkció wifin keresztül vezérelhetőség funkció, miért ne legyen?


Phülöp
(addikt)
Blog

"Úgyhogy én meg a kábelezést nem értem. Ezzel pont hogy lemondasz az Amazon által nyújtott szolgáltatásról."

Én is kábelt használok (vagyis inkább mi, mert két Kindle van a háztartásban), és igen, lemondunk az Amazon által nyújtott szolgáltatásról, mert nincs rá szükségünk.
Kindle kábellel felcsatlakozik a PC-re (a kábel mindig be van dugva a gépbe, nem kell keresgetni), Calibre-ben a könyveket kiválogatjuk, amik épp érdekesek a tartalom alapján, és egyetlen gombnyomással feltoljuk őket az eszközre (általában 10+ könyvet egyszerre). Nem gondolom, hogy ezen sokat tudna egyszerűsíteni bármi. Csak a Kindle-n olvasunk, és mindenki csak a sajátján, szóval semmiféle megosztásra nincs szükségünk.

Aki akarja, használja a wifit, engem nem zavar. Én jól megvagyok nélküle. Mondjuk én kicsit oldschool arc vagyok, a hálózat is kábeles itthon a fix eszközökhöz, sőt a hangfalaim is kábellel csatlakoznak az erősítőhöz. :)

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

:K
Egy húron pendülünk!
Ameddig feleségen nem hómofiszozott, a szolgáltatói modem/routeren csak akkor nyomtam meg a WiFi-t engedélyező gombot, amikor éppen szükség volt rá, utána letiltottam. Éjszakára és amikor senki nincs itthon még most is megteszem, amikor éppen nem vagyok lusta.


elmouse
(aktív tag)

Ha az ember több eszközt használ, akkor igenis egyszerűsíti a dolgokat. Ti nem, úgyhogy nektek nem kell.
Én például örülök, hogy ha esetleg otthon felejtem a Kindle-t attól még a telómon tudom folytatni a könyvet.
Ráadásul ezekre a könyvekre vigyáz helyettem az Amazon. Nem kell félnem, hogy tönkremegy a merevlemez a gépemben.


Degeczi
(nagyúr)

Pontosan. Egyik hobbym az okosotthon, kb. mindenhez hozzáférek, mindenről értesülök távolról is (a könyveket viszont jó pár éve csak kábellel másolom föl e-book olvasóra, de kinek mi, pl. asszony is wifin küldi rá)


MikeWazowski
(addikt)

Üdv!

Van egy 10. generációs paperwhite eszközöm. Feltettem a legújabb frissítést és azóta nem találja meg az eszközön lévő könyvek nagy részét... úgy tudom az azw3 a jó kiterjesztés neki, de nem látom őket :( Nem tudjátok mi lehet? Most nézem... kitörölte a fájlokat, üres mappák maradtak.... jó kis frissítés volt...

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

Milyen pluszt kellett volna kapjál a frissítéssel?


metal01
(őstag)

Nálam ugyanez. És már másodszor. A frissítés gyalult mindent...


cocka
(veterán)

Amúgy elég érdekesen műxik ez a Send to Kindle for PC.

1. Azt kiválóan megoldották, hogy mobi fájlokat alapból ne támogasson. :C

2. Ha pdfet konvertáltatsz vele, akkor abból mobit készít és a mobit küldi le a Kindle-re is.

3. Egy epub fájlra jobb klikkelve, a fájl a context menüből nem küldhető Kindle-re. Csak úgy megy, ha külön megnyitom a programot és ott adom hozzá az epubot.

4. Epubnál az elválasztás ahogy esik úgy puffan kategória, mintha Wordben bekapcsolnám az ázsiai kiosztást, ami lehetővé teszi, hogy a Word egy szót akárhol megtörjön. (természetesen elválasztójelek nélkül)


Zozo0525
(őstag)

miért nem használsz amazon formátumot? miért mobi, epub?


Degeczi
(nagyúr)

Ez az Amazon hülyesége, úgy vannak vele, h saját anyagként vmi idegen formátumot akarsz a fiókodba küldeni, pl. DOC, RTF, ... és EPUB.
AZW3-at korábban sem, MOBI-t pedig már nem támogatnak erre a célra, ezért e-book formátumként ilyen módon már csak az EPUB játszik.

Közvetlenül kábellel rámásolva persze továbbra is AZW3 a célszerű.


Zozo0525
(őstag)

ja hogy mail-on küldés? az nálam nem játszik.... jobban szeretem kábellel feltenni


torkis
(csendes tag)

Ha valaki szeretne venni új paperwhite-ot, akkor az amazon.de oldalon a kék szinű most 30%-al olcsóbb, jelenleg 105 EUR. Tegnap még volt belőle.


koxmatyi
(tag)

Sziasztok
Tud valaki segíteni mi lehet a problémám megoldása?
Van egy paperwhite 4 em amin a frissítés óta megtudom nyitni az epubbot
Most vettem egy másik paperwhite 4 et arra rámásolom az epub filet és nem látja az ebook olvasó (ugyan arra a softwarre frissítettem)


Ereshkigal
(őstag)

Tudtommal egyik Kindle sem képes epub-ot olvasni. Nem lehet, hogy az elsőre átküldted programmal/emailen keresztül (ilyenkor átkonvertálja, és azért tudod olvasni), a másodikra pedig csak simán felmásoltad?

De valamiért az újra nem tudok emailban küldeni filet
Mindkettő be van regisztrálva az amazonon?
Ha igen, akkor nézd meg a másodikhoz rendelt email címet. Minden készülékhez egyedi cím tartozik (amit módosítani is tudsz).

[ Szerkesztve ]


koxmatyi
(tag)

De pontosan így történt
De valamiért az újra nem tudok emailban küldeni filet


koxmatyi
(tag)

Email cim az van de külön az ebookot nem regisztráltam be(hol kell azt?)

üzenetek