Microsoft Outlook Express topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


pilóta
(nagyúr)

Még egy dolog.
Ha több fiók van, akkor ugye azt meg lehet oldani üzenetszabályokkal, hogy külön mappában gyűjtse a különböző fiókokba érkező leveleket. De amikor válaszolok egy levélre, akkor alapból az alapértelmezett fiók lesz a feladó, de én azt szeretném, ha az lenne a feladó, ahonnan válaszolok. Ez megoldható vajon?


localhost
(Közösségépítő)
Blog

A Thunderbirdben így van! :K

[ Szerkesztve ]


pilóta
(nagyúr)

Az addig jó is, de nekem a WindowsMailhoz kellene...


bmwk1200s
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Beállítottam 2007-es OutLookba gmailes fiókomat, de valamiért, csak a legutolsó beérkezett mailt töltötte le, pedig lenne még bőven! Ha valaki tudná a megoldást nagyon megköszönném, elég sürgős lenne....
Köszi


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Pop3-al vagy Imap-al állítottad be?


Cinege45
(tag)

Üdv.,
Kaptam egy szgépet amin a WIN XP Home Edition fut.
Sajna valami miatt nincs rajta az Outlook Express, így a korábi levelezéseimet
nem tudom visszanézni! (csak Microsoft Outlook Express van rajta)
A géppel nem kaptam meg a telepítő CD-t (jogtiszta) így nem tudom, hogy hogyan
"kreáljak' Outlook Expresszt?
Tud valaki segíteni?
Köszi!


Cinege45
(tag)

Megoldva!


papg79
(tag)

Sziasztok!

A kérdésem az, hogy mitől lehet, hogy elküldök egy levelet az outlook express-ből, beteszi a postázandó üzenetek közé, és úgy néz ki, mintha nem küldené el. A levél bennmarad a postázandók között, de valójában elküldi, csak az elküldött elemekben sem jelenik meg. Egy kicsit bosszantó, mivel van, hogy egy levelet elküldök 2-3x. Előre is köszönöm a válaszokat.


percy007
(csendes tag)

Sziasztok!

Tudna valaki abban segíteni, hogy milyen oka lehet annak, hogy az Outlook Express által feldarabolt nagyméretű leveleket egyes fogadó gépek nem rakják össze. Nemhogy automatikusan, de még a fáljegyesítési funkcióval sem.
A vicces, hogy vannak akikkel műxik a dolog, van ahol nem. Elvileg azonos beállítás mellett és nem tudunk rájönni mi lehet az oka. :F

Köszönöm a segítséget.


percy007
(csendes tag)

Szia!
Szerintem a Beállítások menü, Küldés füle alatti beállításokban az első - küldés után tegye be a levelet az elküldött üzenetek mappába - a kis kocka nincs kipipálva:-)

Remélem csak ez a hiba :)


Papesqu
(csendes tag)

Sziasztok!
A problémám a következő:
Az Outlook Expressz nem jeleníti meg a bejövő leveleket. Se az újakat (le sem tölti), se a régiket. A Tároló mappában megtalálható a beérkezett üzenetek fájl több mint 2 GB.
Próbáltam tárolómappát váltani, importálni, thundrbird, MS outlok 2003, de semmi a többi mappát szépen betölti de a beérkezett üzeneteket nem.
Kísérleteztem rendszer visszaállítással, és az outlook expresz újratelepítésével is de semmi.
Előre is köszi a segítséget.


Gabás
(addikt)

hát ez szívás, mert 2gb a max. méret. Kereshetsz esetleg olyan programot, ami ki tudja nyerni a dbx állományból az adatokat...


A_ScHuLcZ
(addikt)

Én nem tudom hogy tudtok exportálni OE-ből, nekem nem sikerül, exportáláson belül lehet választani címjegyzéket vagy üzeneteket, értelemszerűen az alsóra mentem, mire a következő kiírást kapom:
Üzenetek exportálása az Outlook Express programból a Microsoft Outlook vagy a Microsoft Exchange programba. választási lehetőségek: OK vagy Mégse
OK-ot választva: Az exportálás nem hajtható végre, Hiba történt a MAPI inicializálásakor.
Mondjuk nem csoda, mert MS outlook nincs a gépen, exchanget pedig nem használunk.
Tehát a kérdés adott, hogy a rákba tudtok ti exportálni belőle? :(


netseft
(aktív tag)

Én ezt a módszert használtam már többször is, ment csont nélkül: [link]


B_Bali
(csendes tag)

Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó, de nem találtam semmit erről.
A következőben kérnék segítséget: OE 6, ha az elküldött leveleket áthelyezem/másolom egy másik mappába -mert már túl nagy a file - a nézet megváltozik és a címzett helyett a feladó jeleneik meg tehát én.
Ha átállítom a nézetet, akkor változik az összes mappában.
Hogyan lehetne "klónozni" az elküldött elemek mappát, ill. annak nézetét?
Köszönöm előre is .
B_Bali

[ Szerkesztve ]


chicken
(senior tag)

Ez az oszlopfejlécek testreszabásával beállítható.
Bemész az új mappába, és jobbgombot nyomsz az oszlop tetején található címkén - pl a Feladón, de mindegy, melyiken -, és ott van "Columns" menüpont, magyarul sajna nem tudom, és ott bepipálod, hogy a küldő is megjelenjen, sőt a sorrendet is beállíthatod.


chicken
(senior tag)

Viszont nekem is lenne kérdésem: POP3-as gmail accountnál hogy lehetne beállítani Outlook Expressben, hogy a kliens által "olvasottá" vált levelek akkor is olvasottak legyenek, amikor a Gmail webes felületén lépek be?


bazsimano
(őstag)

sziasztok!
az lenne a gondom, hogy eddig minden működdöttaz outlek expressel, de egy pár hete az van, hogy letölti a leveleket a program de nem jeleniti meg az email soveget vagy a csatolmanyokat, mi lehet a gond? valaki talaálkozott ilyen problemaval? tudna valaki segiteni, nagyon surgos lenne :(
elore is koszonom!
b


bnss
(veterán)

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az Outlook Express hol tárolja a levelező fiók beállításait (kiszolgálók, etc.)? Új OS és PC miatt merült fel ez a probléma, a leveleket már kimentettem, de a kapcsolat beállításait elfelejtettem. Köszönöm a tippeket!


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Hali!

1. A régi gépen indítsd el a registry editor (start/futtatás/regedit és enter)
2. navigálj el ide
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Account Manager

3. jobb egér ezen a bejegyzésen/Exportálás majd mentsd el valami egyértelmű néven. [link]

4. Ez egy REG kiterjesztésű fájl lesz. Ezt a fájlt futtasd az új gépen, de csak ha az OE-t már elindítottad legalább 1x.

Fire.

[ Szerkesztve ]


bnss
(veterán)

Szia!

Köszönöm a segítséget, ezt lementem valahova. Türelmes voltam, és a régi gépet összeraktam, és kb. egy fél óra alatt sikerült exportálni minden kapcsolatot. Nem volt internetelérésem, ezért maradt a hagyományos megoldás.

Mindenesetre jó tudni, hogy hol keressem a registry-ben, ha még lenne ilyen problémánk. :)


oregcsóka
(őstag)

Outlookexpress jól van beállítva, a szolgáltató (T-online) leírása alapján. A bejelentkezési azonositó, jelszó jó.
Mégis, mikor a leveleket ellenőrizné, feljön a kisablak az azonositó-jelszóval, és megerősítést kér, de nem fogadja el, mindig csak a kisablak jön fel.
Mi a teendő ilyenkor, hogy normálisan működjön? Gondolom nem nálam fordul elő ez hiba elöször.


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Hali!

T-online-os fiókról van szó ezek szerint vagy esetleg másról?
(értsd. tonline a szolgáltatód, de pl freemail-es fióknál van ez a jelenség...)

Fire.


oregcsóka
(őstag)

T-online-os fiok egy van, meg három -es. De sajnos mind a négynél ugyanezt a műsort csinálja.


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Hali!

A -nél még lehet az a magyarázat(esetleg), hogy 15 percenként csak egyszer lehet email kliensel letölteni róla a levelekt. Ha egyszer megtetted, akkor csak 15 perc múlva lehet újra, addig mindig feldobja az ablakot az outlook, hogy nem add meg a azonosító/felhasználónevet.
Tonline-re nincs ötletem sajnos...

Fire.


oregcsóka
(őstag)

Köszönöm szépen, ez is nagy segítség volt, - nem tudtam hogy így van.


[HUN]Tyson
(senior tag)

Hali!

1, XP újratelepítés előtt lementettem a dbx-eket, a wab-ot és kiexportáltam a fiókokat.
reinstall után visszatettem mindent, de
- a mappaszerkezet állapotát, mely szerint volt olyan mappám, ami ki volt nyitva, és voltak összecsukottak, hogyan lehet visszaállítani? (elég sok mappa van)
- az üzenetszabályok importálására, exportálására van lehetőség?

2, Arra van- e lehetőség, hogy ha Válaszra, vagy Továbbítra nyomok, ne tegye a tárgy elé automatikusan, hogy Re: vagy Fw:, és az üzenetet ne lássa el az Eredeti üzenet fejléccel?

Köszi!


bazsimano
(őstag)

"sziasztok!
az lenne a gondom, hogy eddig minden működdöttaz outlek expressel, de egy pár hete az van, hogy letölti a leveleket a program de nem jeleniti meg az email soveget vagy a csatolmanyokat, mi lehet a gond? valaki talaálkozott ilyen problemaval? tudna valaki segiteni, nagyon surgos lenne :(
elore is koszonom!
b
"

Sziasztok! az 1618as hozzaszolasomhoz valaki tudna mondani valamit?


ORKÁNSAS
(csendes tag)

Sziasztok,

Olyan gondom lenne, hogy XP-ről átálltam WIN7-re. Ezzel együtt Outlook Express-ről Outlook2003-ra. Hogyan tudnám átrakni az üzeneteimet és cimlistámat ? XP-ről XP-re már profin csináltam, de itt nem találom a megfelelő könyvtárakat.
Kimásoltam a megfelelő fájlokat egy pendrive-ra és próbáltam importálni az Otlookba de nem tudja valamiért megnyitni a könyvtárat. Előre is köszi.


ORKÁNSAS
(csendes tag)

Megoldva !! A megoldás az, hogy az XP Outlook Express-ben megkeresem a .dbx fájlokat (fizikailag). Egy könyvtárként rányomom a pendrive-ra. Ezzel át az új gépre, amin WIN7 van. Ott letöltöm a netről a Windows Live Mail-t. Ez lesz ezután a levelező programom (nem az Outlook). Be a pendrive-ot az új gépbe. A Win Live Mail-ben importálom az összes üzenetemet. Nekem konkrétan 32 000 volt. kb. (14 év termése). Az egyetlen kényelmetlenség amit még nem tudtam megoldani, hogy ezeket az üzeneteket a letöltött mappákba teszi, tehát nem szerepelnek a bejövő ill. elküldött üzik között. Manuálisan átrakni őket meg kissé hosszúra nyúlna, mivel kijelölni az üzeneteket egyelőre nem tudom. Na itt tartok, de működik alapvetően.

Arkansas

:C


Robb202
(tag)

Sziasztok!

Anyukám gépén még Windows XP van és Outlook Express. A gondom az hogy az Outlook Express elkezdett hibásan működni. Levél letöltésnél például nem szedi le az összes levelet és egy hibakódot kiír. Utána olvastam és állítólag túl sok levél van az adatbázisban. De a 4350 darab e-mail ilyen sok lenne?
Azt tanácsolták egy angol site-on hogy tegyem át a régi leveleket egy másik könyvtárba amit létrehozok. Megtettem. Ezután látszólag minden helyrejött körülbelül 2 napig.

Most viszont a beérkezett üzenetek mappában lévő leveleket egyáltalán nem jeleníti meg az Outlook Express. De a DBX fájl nagyságát megnézve ami kb. 2 GB az látszik, hogy a fájlok megvannak de nem láthatóak. Miért?

Van valakinek erre valami ötlete?
Van olyan program aminek segítségével a DBX-ek tartalma kiolvasható?

Miért van az hogy az Outlook Express szórakozik 4350 levélnél mikor az előttem kommentáló 32000 levélről beszélt, és azt simán kezelte az Ő Outlook Expresse.
Van valakinek valami ötlete?
XP-re érdemes lenne feltenni a Windows Live Mailt? Annak az adatbázisa ugye strapabíróbb?

[ Szerkesztve ]


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Hali!

Azt nem tudom, hogy a legújabb Windows Live Mail mennyit kezel (mellesleg XP alatt nem fut), de az OE-nél ez létező korlátozás, azaz max 2G méretű lehet az adatfájl. Nem a darabszám a lényeg, hanem a méret, magyarul a Te 4350 leveled több helyet foglal, mint másnál a 32000.
(Gondolom jó méretese csatolmányokkal vannak tele)

Fire.


Robb202
(tag)

Szia! Köszi a választ. Az Új 2011-es tudtommal valóban nem fut. De van valami régebbi megoldás is XP-re. Legalábbis úgy emlékszem. Különben fogalmam sincs hogy hogyan oldom meg a levél gondot. A sima Outlook 2003 pedig maceráns.
Egy P4 2.66Ghzes 1.5 gb ramos gép pedig nem nagyon felel meg a win 7 optimális működéséhez. Ahhoz HW csere kellene.


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Hali!

Szerintem rakj fel egy ThunderBird-öt. Magyarul is tud, ingyenes és be lehet vele importálni az OE címeket, leveleket.

Legjobb tudomásom szerint FAT32 fájlrendszer esetén, könyvtáranként 4G a limit, NTFS-nél nem tudom mennyi...

Fire.


kuli
(csendes tag)

A következő gondom van, amiben segítséget kérnék:

Gmail fiókomat szeretném az Outlookkal használni IMAP-on keresztül. Eddig tökéletes is minden, sikerült beállítani, fasza.

Namost nekem szokásom, hogy ha kapok egy mailt és azt elintézendőnek ítélem meg, akkor megjelölöm az Outlookban pirossal és az Outlook Teendők sávjában bal oldalt rögtön meg is jelenik (mint ahogy POP3.-esetében. A gondom az, hogy 1-2 másodperc elteltével ugyanaz a teendő még további 2X jelenik meg a teendők sávban, méghozzá azért, mert a GMAIL a jelölést rögtön beteszi a "Összes levél" és a "Csillagozott levél" cimkébe is, au Outlook pedig ezt újabb, különálló leveleknek értelmezi.

Sajnos ennek az az eredménye, hogy így teljesen használhatatlan az egész, mert minden egyes elintézendő levél 3X jelenik meg a teendők sávban. Hogyan lehetne ezt megoldani?

Nagyon köszönöm!


szandisas
(senior tag)

most látom, hogy van ilyen topic, a sima Outlookosban már kérdeztem:

Egy jó találós kérdé a kedves felhasználóknak:

Van egy Outlook Express. Kb sokezer levéllel. Van a "beérkezett levelek" mappa. vannak benne almappák. Egyik napról a másikra "eltűnt" 1 évnyi levél. Konkrétan múltév októberéig. Áthelyezve nem lett. Törölve nem lett. Recuva végigment, semmit nem talált.
Annyi infó van még, hogy volt egy "tömörítés" amit az Outlook saját magának csinál. Létezne, hogy akkor szálltak el a levelek?


pomk
(őstag)

Üdv!

Céges gépemen van egy 6.00.2900.5512-es verziójú Outlook Express.
Készítettem html-es aláírást. Amikor beszúrom a leveleim végére az aláírást,
minden alkalommal egy karaktersort tesz elé: 

Html kód:
<b><p<span style='font-size:20.0pt;font-family:Times New Roman; color:#000033'>Nevem</span></b></p>
<br>
<em><span style='font-size:10.0pt;font-family:Georgia; color:#000000'>Beosztásom</span></em></p>
<br>
<img width=150 height=55 src="c:\Outlook\cegnev.jpg">
<br>
<p><span style='font-size:10.0pt;font-family:Georgia; color:#000000'>Tel.: XXXXXXXXX</span></p>
<p><span style='font-size:10.0pt;font-family:Georgia; color:#000000'>Fax.: XXXXXXXXX</span></p>
<p><em><span style='font-size:10.0pt;font-family:Georgia; color:#000000'>E-mail: ceges email cim</span></em></p>
<a href="http://www.cegnev.hu"> www.cegnev.hu </a>
<a href="mailto:ceges email cim?subject=ceges email cim">ceges email cim</a>

Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi a megoldás arra, hogy ezeket a karaktereket ne szúrja be állandóan?

Üdv,
Pomk


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Elsőre egy alapos víruskeresés, ugyanis van olyan vírus, ami egy szép scriptel látja el a leveleket, és az a  az egy script header...

MBAM
Valamelyik ismertebb gyártó online scanjét is futtasd le

Ha ez megvan és nincs semmi kártevő, akkor lehet agyalni tovább...


pomk
(őstag)

Köszi a tippet!
Végig csináltam a vizsgálatokat, az MBAM nem talált semmit, a[ Valamelyik ismertebb gyártó online scanjét is futtasd le ] viszont talált 9-et.
Ennek ellenére sajnos még mindig beírja az aláírás elé a karaktereket. :(

[ Szerkesztve ]


gopeti
(csendes tag)

Sziasztok! OE 6-ot használok,és az lenne a kérdésem hogy van -e olyan lehetőség hogy a beérkezett ill az elküldött mappát valahogyan kijelölve törölni,hogy ne kelljen egyesével? Köszönöm:)


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Tudod, az a gond, hogy ha lefuttatnál még egy-két víruskergetőt, akkor azok még mindig találnának kártevőket, ha pedig azok biztosan kártevők(és nem nyomkövető sütik/Tracking cookies stb), akkor sem biztos, hogy teljesen tiszta a rendszered, még akkor sem, ha esetleg a levelezésed megjavulna...
Ilyenkor Én csak azt javasolhatom, hogy a mentsd el a levelezésed, aztán húzd újra a rendszert. (tudom, adott esetben elég időigényes lehet, hogy minden progi/frissítés stb visszakerüljön)

gopeti
Nem kell egyenként törölni a leveleket, van lehetőség az összes levél törlésére is. Ráállsz a beérkezett üzenetek mappára, majd rákattintasz valamelyik levélre jobb oldalt és CTRL+A segítségével kijelölöd az összes levelet, majd DEL gomb. Ugyanezt eljátszod a elküldött levelek mappán is, majd ezt követően nyomsz egy jobb egér gombot a törölt elemek mappán és a törölte elemek mappa ürítése lehetőséget választod.
(Ez utóbbi esetben végleges törlést alkalmazól, amit nem lehet visszaállítani, úgy hogy légy biztos benne, hogy csak olyan levelek vannak itt, amik tényleg nem kellenek a jövőben)


gopeti
(csendes tag)

Üdv! Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Hogy erre nem jöttem rá...kicsit szégyellem magam... Már tele volt a hócipőm az egyesével törölgetéssel...még egyszer köszi :)


Palafi
(tag)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném.
Pár napja az Outlook Express nem tölt le egy üzenetet sem freemail fiókból.
Ha elindítom, akkor egy üres üzenetet tölt le a következő szöveggel: ------=_NextPart_000_0143_01CB85B9.2E5EA670--
Próbáltam a telnet-es beragadt üzenet törlést, próbáltam másik levelező programokkal, próbáltam másik fiókon keresztül, de semmi sem változott.
Kifogytam az ötletekből. Mi lehet a probléma?


DJ. Ru$y
(félisten)

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vajon az utóbbi 2 napban miért nem jeleníti meg az e-mailben lévő képeket?!
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv


MolZsu
(csendes tag)

Sziasztok!
S.O.S nagy gondom van.Az Outlook Express elvitte a Freemail-ből az összes beérkezett üzenetet.Segítség kéne, hogyan tudnám visszarakni az üzeneteket a freemail-embe?
:U


DJ. Ru$y
(félisten)

Hali!
S.O.S sehogy! Be volt állítva, hogy törölje a freemailről letöltés után... ennek kakukk.


MolZsu
(csendes tag)

OK:Köszi.


Palafi
(tag)

Sikerült megoldani a problémát. :C Freemail azóta sem működik, másik mail címmel sem.
De gmail gond nélkül megy, ezért freemail átirányítva gmail-ra, gmail-ról lehúzva minden rendben. :Y


Fire/SOUL/CD
(félisten)
Blog

Töröld ki a freemail fiókodat az Outlook Express-ből, majd hozd újra létre. Szerintem a fiókbeállítások borultak össze valamiért.
Nekem is van freemailes címem és semmi gond nincs vele, nyilván esetedben sincs, hisz webes felületen be tudtál lépni a freemail fiókodba, ergo az OE-ben kell keresni a hibát...


Palafi
(tag)

Már próbáltam a fiók törlését, és újra beállítani. Semmi változás nem történt. Próbáltam másik freemail címről is lekérni a leveleket, az sem működött. Próbáltam különböző levelező programokkal, azokkal sem működött. Mindegyiknél ugyanaz volt a hiba. Lejött egy üres levél a korábban leírt szöveggel. Ha teljesen kiürítettem a freemail fiókot, és úgy indítottam az OE-t, akkor rendesen csatlakozott: Nincs új mail. Ha akár csak egy üzenet volt a kiszolgálón (próbáltam különbözőkkel is), a hiba megismétlődött. Ezért nem szórakozok tovább, és nem szeretném ezért újratelepíteni a gépet sem. De kipróbálok mindent, amit még nem próbáltam. Jöhetnek az ötletek bátran. :K

üzenetek