PlayStation 3 - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


vargalex
(félisten)
Blog

Én is biztos vagyok benne, hogy az 5 db DS3-ból 3 még biztosan nem volt megbontva és gyári. 1 tuti utángyártott (ez a kínai), 1-et pedig takarítottam.


arty
(veterán)
Blog

akkor ez a cpkonzol dícsérete ;)

viszont lehet h a négyzetesség a DS3-ak sajátja ezekszerint.... azt nem tudok most könnyen a mobilra konnektáltatni, de vargalex tesztje is ezt erősíti meg. így az olcsó kínai gomba nem szűrhető ki egykönnyen.... ha pedig kibír pár évet, akkor "olcsón jóaz" (feltéve h érzésre is jól működik), nem lévén választásod, ha már driftel a gyári...............


kreten67
(senior tag)

Ds3 kontrollert így még nem is néztem, ez a négyzetes dolog csak a DS4 -5 és az Xbox One és Series kontrollereknél mutatja a gagyi kínai analóg jelenlétét.
Amikor az eredeti analóg driftel, de még nem lóg vagy akadozik, akkor nem feltétlenül kell cserélni.
Ezt a Drift Fix analóg modult, könnyedén bárki be tudja forrasztani, és a dimmerekkel alíthatod a vízszintes és függőleges eltéréseket, akár több alkalommal is.


arty
(veterán)
Blog

még nem láttam fix driftet, szal ezt sima fix korrekcióval/offsettel nemtom hogyan lehet jól orvosolni...


doc
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!

Szamomra eleg egzotikusnak tunik a problemam, szoval kernek egy kis segitseget :)
A sztori ott indult, hogy par eve szolt a PS3 hogy van update, ranyomtam, aztan idovel sikerult rajonnom a gugli segitsegevel hogy megdoglott a Wifi/BT modulom, ugyanis a jol ismert hibaval elpusztult a gep, firmware nem ment fel.
Probalkoztam a mindenhol talalt magiakkal, HDD kihuzkodassal install alatt, masik HDD, szetszerelve CMOS elem kiszedese, stb, de hiaba.
Most mar csak kerulgetem, ugyhogy gondoltam eladom igy, lattam a Hardverapron hogy van ra igy is vevo, osszedugtam, bekapcsoltam hogy lefotozzam a hibakepernyot - erre mukodik bakker :D Gondolom annyira lemerult tap nelkul hogy tenyleg resetelt minden (ebbol arra gondolok hogy mikor szetszedtem, nem vartam eleg idot hogy torlodjon minden, es valami kondiban koszalt meg nehany eltevedt elektron).

Szoval jelenleg van egy Wifi/BT hibas, de 4.86-os firmware-rel mukodo PS3-am. Szeretnem ha nem doglene meg megint, a kerdes hogy hogyan tovabb.
Azt olvastam a keresgeles kozben hogy ha CFW lett volna rajta, akkor megoldhato a problema, igy arra gondoltam hogy teszek ra egyet, ezzel elejet veve a kesobbi hasonlo elpusztulasnak. Szerintetek lehet ebbol problema (pl hogy a CFW felrakasa kozben megint megdoglik), vagy jo otlet?
Vagy hagyjam igy ahogy van, es ha nem frissitek akkor nem lesz vele gond? (netre nem fogom dugni ugysem, nem hiszem hogy barmi online funkcio mukodne meg igy 2024-ben)


Energie X
(őstag)
Blog

A CFW felrakása függ attól melyik konzolod van, melyiket cfw-t akarod felrakni. Ha vmit elnézel akkor egy nagy fekete Brick-ed lesz otthon.


doc
(nagyúr)
Blog

Ezt mar kinyomoztam, felrakhato ra, arra gondoltam hogy a "CEX NoBT" verziot kapja, az tuti lesz neki es meg sem probalja hasznalni a BT modult.
Ami felmerult meg kerdeskent: arra gondoltam hogy a most benne levo HDD-t kiveszem es elrakom 'recovery' jelleggel, es egy ujat rakok bele azzal hasznalni, ez nem okozhat problemakat, ugye?
Jol tudom hogy a FW az a konzolban levo flashen tarolodik, tehat a HDD-hez nincs koze?


Dinomano
(senior tag)

PS3-hoz keresek normális (ha még lehet vadászni, akkor eredeti, vagy) utángyártott kontrollert. Van egy eredetim és egy utángyártottam, viszont az utángyártottnak annyira bénák a gombjai és az analógjai, hogy nem érzékel rendesen.
Tudtok esetleg olyan utángyártottat, ami nincs horroráron és normális? Akár használt is jó. Az sem gond, ha sixaxis is van rajt, de ha csak dualshock, az sem baj.


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Amennyiben a konzolod kompatibilis, akkor a noBT-s CFW az valóban egy jó megoldás lehet. De sajnos nem olyan egyszerű a helyzet.
Mivel 4.82 feletti a jelenleg telepített rendszerszoftver verziód, ezért először is HFW-t kellene felraknod. De ez sajnos ezzel a hibával nem fog menni, így pedig a szoftveres flash-elés az kizárva. Tehát marad a hardveres flash-elés, ami ugyan megoldható, viszont ehhez eszközök, és persze egy kis képzettség is kell.

Ha mégis fel tudnád tenni a CFW-t, akkor utána szinkronizálni kellene a belső órát. Vagyis friss elem a konzolba, majd egyszer be kell jelentkezni.
A vinyót szerintem hosszútávra felesleges eltenni. De persze célszerű lehet másikkal kísérletezni, mert ezzel legalább most még elindul.


vargalex
(félisten)
Blog

Így akkor a kolléga csak vezetékesen tudja használni a kontrollereket?


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Alapvetően igen, de ezen a CFW sem segítene, mivel hardveres hibáról van szó. Viszont lehet venni USB-s konvertert hozzá, és azon keresztül mehet vezeték nélkül is.


vargalex
(félisten)
Blog

Persze, nem is a CFW-vel kapcsolatban kérdeztem... Egyébként a gyári firmware is támogatja az USB Bluetooth vevőket?


kreten67
(senior tag)

A Wifi probléma javítása lényegesen egyszerűbb, mint a hardveres-flash.
Ps3 slim esetében, a wifi hiba javítása nálam mindig ebben merült ki: [link]


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Nem igazán, de itt speckó konverterekről van szó, direkt erre a célra.

(#81093) kreten67: Igen, ezt sejtettem, és persze célszerűbb is lehet ez a javítás. Vagy akár egy cserekonzol is olcsóbb. :)


doc
(nagyúr)
Blog

Nu, nekiduraltam magam, felraktam a CFW-t a ps3toolsetes browseres megoldással, teljesen jól mukodik minden amennyire látom :)
A kontroller tényleg csak kábellel mukodik de ez nem nagy katasztrófa, GTA 4-ez akarom végigjatszani rajta ami eddig kimaradt, ahhoz jó lesz :)


Bogyi007
(veterán)
Blog

Szülői házban van a Ps3 SuperSlim konzolom amit amikor hazaugrom szoktam is használni, ma voltam Mórahalmi Kirakodóvásárban és egy ezresért az alábbi zsákmányt sikerült beszerezni.

Sok Move kompatibilis játékom van, ezek eddig kimaradtak, nyárra a nagy közös családi nyaralásra ideális programok lesznek azt hiszem. :C


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Sziasztok, van itthon elfekvőben egy régi PS3-om (talán a legelső generáció, nem slim), és emlékszem, hogy egyszer jött egy frissítés, hogy nem lehet mostantól linuxot feltenni rá. Ez még így van? Mert ha esetleg újra lehet, akkor kezdenék vele valamit, ha nem, akkor elajándékozom, mert évek óta már csak a helyet foglalja, de mint linuxos gép, ellennék vele (nem olyan linux érdekel, amivel valami kerülő úton elhet ps3 játékokat futtatni, mert minden megvolt hozzá ami érdekelt eredetiben, hanem "normál" linux, tehát ha adott esetben lehetne valamiféle kis igényű desktop gépként használni a konzolt).


shaddam
(aktív tag)

Sorcery megvolt? Jobban élveztem a bárányreptetést mint illett volna :C
#81097lugosi kivették a funkciót és nem tették vissza. Gondolom ha teszel rá régebbi fw-t akkor engedni fogja, esetleg valami cfw-ben járatos megmondja azzal visszahozható-e a funkció


Dinomano
(senior tag)

Gondolom, CFW-vel megoldható a dolog.


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Ha CFW kompatibilis, akkor elvileg megoldható. De szerintem semmi érteleme rá időt pazarolni, hiszen ma már nagyon kevés ez a hardver.

üzenetek