Ha jól emlékszem, lángosról írtál egyszer. Nagy kedvelője lehetsz a kulináris élvezeteknek.
Egy a baj csupán. Felcsigázod az étvágyat, olyan meg nincs itthon, amiről írsz.
Jó kis írás, köszi.
Ha jól emlékszem, lángosról írtál egyszer. Nagy kedvelője lehetsz a kulináris élvezeteknek.
Egy a baj csupán. Felcsigázod az étvágyat, olyan meg nincs itthon, amiről írsz.
Jó kis írás, köszi.
azaz, volt a lángos...
Sajnos amit itthon adnak "döner" néven, az köszönőviszonyban nincsen a kinti cuccal - ha hazaérek feltöltöm még a cikkhez a duisburgi vasútállomáson készített képet - AZ... Na, az...
És igen, szeretem a gyomrom, szeretek finomat enni - a második Ophel talin volt fokhagymás-mézes-paradicsomos pulykacici, ha kéred megadom a receptet szivesen..
Amikor kint éltem, jómagam is, hetente 1-2x elfogyasztottam egy Dönert, sajnos ami nálunk kapható annak nem sok köze van a Németországihoz
Ha esetleg megtudod hogy nálunk valahol kapható, akkor szólj már please
sehol nem találok itthon ilyet, pedig, tutira veszem, h nem kis kereslet lenne rá...
Még jó, hogy most reggeliztem.
Mondjuk a sör is legurulna, de akkor főnök csak ennyit mondana: "It's Time to say Good Bye"
Áááá, ha tudom, hogy kajás sztori, el se kezdem... mondanék most neked szépeket, de semmi kedvem a banhoz
ilyen szempontból én szerencsés vagyok,itt Győrben,a pláza mellett van egy török ételbár,török tulajjal,na ott,ott igazán odabas*s borjúból készült dönert lehet enni..persze az sem olyan finom,mint amit a berlini buszpályaudvaron ettem...
Hm. Mifelénk a sör+kebab kombó vált be, szintén németo. (Én sajnos nem ettem )
Kinn annyira minőségi átelek vannak, legalábbis ahogyan mi tapasztaltuk
Na csitt!
Egyébként a Vígszínházzal szemben van egy török hely, eszméletlen kajáik vannak, bár ilyen dönert még nem ettem, de legközelebb lecsekkolom
Raádásul asszem az hosszan nyitvatartó, esetleg éjjel-nappali kajálda, de még nem voltam bent.
Ugyanabbol, mint a gyros A fo kulonbseg (marmint azt leszamitva, hogy a gyros gorog, a doner meg torok) annyi, hogy nemet nyelvteruleten nem pitaba, hanem zsomlebe pakoljak (legalabbis ez a default).
En is voltam nemreg Nemethonban, es ott a Plusban ugy ramszolt a penztaros, hgoy majd osszecsinaltam magam, mivel ott akartam hagyni 1 CENTET Mas vilag
nemet nyelvteruleten nem pitaba, hanem zsomlebe pakoljak
már ahol...én braunschweigban olyanokat láttam, hogy az állam leesett. 2.5 és 3.5 ojró között mozgott az ára, és palacsinta szerű valamibe volt tekerve. akkora volt, mint 3 itthon gyros. minimum...
na olyat itthonra is akarok jöjjenek a törökök a zúnióba, csak hozzák ide a dönerüket
valóban 0-24 és nem is túl drága. ráadásul finomak a kaják.
éveken át buliztam a Süss Fel Napban, mindig odajártunk utána zabálni.
És igen, szeretem a gyomrom, szeretek finomat enni - a második Ophel talin volt fokhagymás-mézes-paradicsomos pulykacici, ha kéred megadom a receptet szivesen..
Ehemm, engem érdekelne a recept, ha lehet róla szó. Egyébként csirkéből is lehet ugyanilyet? Jó úgy?
Egyébként mi is készítettünk amolyan házi-gyros féleséget. A pita akkora volt, mint egy kisebb pizza, aztán ment bele apróra vágott bécsiszelet, káposzta, paradicsom meg még ez-az. Az sem volt semmi és igazi íze volt, nem tartósítószerezett műanyagot éreztem rajta.
Én szívesen fogadnám a receptet! Előre is köszi!
receptet majd összeszedem, leírom...
Tettem fel még a cikk végére képet, h lehet ezt gusztán csinálni...
mi ezt úgy csináltuk, hogy sós palacsintába tettük bele a reszelt sajttal összekevert, feldarabolt grillhúst, mellé szokásos gíros zöldségkeverék és sültkrumpli
Ááá most folyik a nyálam döner után, de ki tudja miért, a száz kilométeres körzetemben nem kapható.
Egyébként tényleg jó hely lehet, nekem ami megmaradt az egy Kölni döneres volt, jóarc fiatal török tagokkal. Szal szimpi helyek na. Csak azt nem értem mért nincs belőlük Magyarországon (legalábbis Szegeden). Nálam simán kiváltanák a burger kinget meg ilyeneket.
No és a nyíregyi gyros??? Az hova sorolandó?
Debrecenben is ismerik, mondjuk...
Húú, csorog a nyálam! Jól hangzik nagyon Amúgy mi puszta lustaságból hidegen készítettük, ergo kevesebb volt a macera és egy teljesen más "íz-élményt" jelentett a nagy mű. Mondjuk enyhe túlzás azért nagy alkotásnak nevezni, de még így is lazán maga alá gyűrt bármilyen "mekis" darált patkányt.
döner, munkahelyen szoktak néha adni ebédre. Hát, az nagyon felejtős. értelmes, török döner. Hamm azaz bárányhúsból készül, a csípős teljesen más, sokkal sűrűs izé, mint itthon az olajos paprikadara, sokkal több a zöldség, nem csalamádé, hanem friss, és nem úszik mindenféle lében, plusz azt kérhetsz mgé bele, ami jólesik a kínálatból. Hoszabb idő alat sem ázik le, mint otthon, utazáshoz megfelelő. Nagyobb adag, plusz helyenként kapható belőle félpitás is. pita nem az otthoni, hanem lényegesen nagyobb valami, más a tészta állaga, megtöltés előtt még megmelegítik egy "gofrisütőben". Laktató, nagyon. A csirkedönerrel viszont vigyázni kell, a bőrét nem szokták levenni, és az féligmegsülve elég gusztustalan.
Nekem eyébként szintén a Kölnben kapható dönerek a minta. mellé egy kölsch és jó a koszt.
Furcsa mód otthon törökék sem készítenek ilyet.
Ajánlom megtekintésre a kölni főpályaudvart midnenkinek. Érdekes egy jószág, gyakorlatilag egyetlen 11 vágányos híd. A Rajna partján, egy hatvágányos híd folytatásaként, közvetlen a dóm tövében.
Sziasztok!
Nekem még nem volt szerencsém külföldön enni dönert meg Kebabot, de Mr Kebabnál dolgozom és tényleg jó kaját csinálnak. Török a tulaj, ausztriában van gyára is és onnét hozzuk az alapanyagokat.
Jó hír most építjük a Frenchise rendszert és Pesten is lesz hamarosan! A TESCO-k körül lesz fellelhető egy kalapos tetővel rendelkező stand!( pl: Pesti úti Tesco)
[ Szerkesztve ]
Ha legközelebb ki megyek beszélek egyik Török ismerőssel, hogy próbáljon meg nálunk egy boltot nyitni, valamelyik rokonát pár millával küldje ide.
Én meg éhenhalok mindjárt... .. és akkor olvasok egy ilyen cikket, sőt megnézem a wikipédiás képet is.. aah.
én Berlinben ettem 2éve, 2hétig megállás nélkül
mo-n egyáltalán nem az van, de mégcsak nem is törekednek rá...a tészta alapból xar, kint tök vastag, átsütött és még íze is van, a húsról nem is beszélve olyan mintha nem is ugyanaz a kaja lenne.
Jól értem, hogy a "segéderő" hátsójáról készült fotókat hiányolod?
szerintem ha arról a fenékről képet csinálok, lefognak, összeesketnek (vagy mi) és nézhetek, mint a lukinyúl - nem biztos, h Asszonka jó néven vette volna, ha hazaállítok vele... Nekem tetszett volna, na de Neki...