[Re:] [Dany007:] Rántotta felturbózva - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Heeken
(tag)

Ilyet én is szoktam! :DDD Isteni finom tud lenni. :))


Vladi
(nagyúr)
Blog

Alias rakott krumpli. :)


Lenry
(félisten)
Blog

óhogyrohadnálel, így ebéd előtt fél órával


greenity
(aktív tag)
Blog

Tényleg hajaz a rakott krumplira, bár nekem hiányzik belőle a tejföl :)
Nyaraláskor gyártottunk hasonlót a srácokkal :)

(#5) Dany007 Nálunk pont a tejfölben van a hagyma a rakott krumplinál :D

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Á-á! :D kikérem magamnak! :P
Semmi köze hozzá. Nincs benne tejföl. :) Öööö meg a tojás se főtt. Plusz hagyma se biztos, hogy van a rakott krumpliban. Nehogymár. :) Az is finom, de közelébe sincs ennek!

@Lenry: Köszönöm! :R Kalandor szokta ezt csinálni régebben... :D


Def26
(félisten)
Blog

Csillagos 5******. :C remek kaja.

Én így csinálom, tárcsában.

[ Szerkesztve ]


DeltaPower
(őstag)

Az ilyet krumpli nélkül szoktam, kevesebb hagymával, plusz némi füstölt szalonnával :)


Viszlát
(addikt)
Blog

Majd a tojást igyekezzünk a lehető "legszebben" megsütni, leégés nélkül. Nekem ez sose sikerül. Mindig át kell turkálnom az egészet, nehogy leégjen.

A megoldás nagyon egyszerű, amikor készen állsz a tojás beleöntésére, vedd alacsonyabbra a tűzhelyet és várj vele 1-2 percet, hogy visszahűljön és csak utána tedd bele a tojást. Becsapós egy cucc, mert először olyan mintha nem történne semmi, aztán meg pikkpakk meg is égett, ezért rántottát, akár turbózott, akár nem, mindig alacsony "lángon" sütünk. Teflonban kis lángon keverés nélkül szoktam sütni a rántottát, hogy össze tudjam tekerni ha átsült. :)


Dany007
(veterán)
Blog

Na erről az összetekerősről mutass egy képet! :D
Nekem teflonban sem sikerült, kis lángon sem. Mert okés, hogy beleöntöm, de akkor a teteje nem sül meg. Leveses marad. Ezért muszáj belenyúlnom... megkeverni meg hasonló. És már ocsmány is lesz az egész... =/


Viszlát
(addikt)
Blog

Olaj helyett vaj és normális teflon, ennyit tudok akkor még mondani, mert ezen a három dolgon múlik a rántotta, az meg kizárt, hogy a személyed miatt működne másképpen, mint másnál. :)

Vagy nevezd át frittata-nak és akkor berakhatod sütőbe a végén. :)

Képeket csinálok legközelebb, de sajnos itt kint nekem sincsenek még normális eszközeim hozzá. :(

Szerk: ja igen, ha megég az alja mielőtt a teteje megszilárdulna, akkor az még amiatt is lehet, hogy kevés a kenőanyag. Ezért is jó olaj helyett a vaj, mert abból nem gáz ha többet kell tenni, nem rontja el az ízét, sőt, selymesebb lesz tőle. :K

A teflon kérdés is olyan amúgy, hogy én is úgy voltam, hogy megvettem a Tefalt, mert hát az az ismert márka, csak azt nem mondta el senki, hogy a Tefal 3-4ezer forintos teflonjai sz@rt sem érnek. Évekig bosszankodtam, hogy nem igazán jó ez, aztán vettem egy kevésbé ismert márkából egy olyat, aminek másfél centi vastag az alja, van vagy 5 kg a serpenyő. Nah, abba még zsiradék se kell a rántottához. Igaz, 9k volt, de megérte bőven, anyám még mindig használja, pedig van már vagy 8 éves. :)

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Vaj alatt rendes vajat értesz ugye, nem margarint?
Teflonunk van, illetve volt, amíg el nem kezdett feljönni a közepe... Szépen pattogzik le róla valamilyen réteg. Pedig fém cuccal nem nyúltunk bele. Szal jah, kéne venni egy jobbat, egyelőre nincs nagyon rá keret. Majd lesz. :)

Azt vettem észre amúgy, hogy amikor kis adagot csinálok, ami kényelmesen elfér a serpenyőben akkor minden rendben (teflonnal). Viszont ha sok a cucc és majd csurdig van a serpenyő "kajával" akkor már bizony muszáj kevergetni mert az alja rég kész, mikor a teteje még folyik...


Viszlát
(addikt)
Blog

Igen, sima vaj. A feljövős teflon az azért elég durva jelenség. :D

Amúgy nyilván én sem 5 centi vastagságú rántottáról beszéltem eddig, természetes, hogy a jól megrakottat kevergetni kell, de a jó teflonban nem azért, hogy ne égjen le, hanem azért, hogy átsüljön. Te meg ugye azt írtad, hogy mindig megég. :)


Dany007
(veterán)
Blog

Hát igen... ! :D Majdnem kellett is! Ugyanis ez csak egy vacsi volt! :DD Aminek a nagyobb részét én ettem meg. Ami a tányéron van az volt az asszonykáé. A többi meg az enyém... Utána még lenyomtam egy fél liter tejet... (néha képes vagyok teljesen irreális helyzetekben is tejet inni, pl sör után...) És épp a határon voltam... :D Közben a Skyfall-t néztük, úgyhogy igazából észrevétlenül elfogyott... Ilyenkor eltelik kb 1-2 óra és akkor érzem csak, hogy húh b.meg de jóllaktam.

@Viszlát: hát no, az is Tefál volt egyébként. De ahogy mondtad, az az olcsóbbik kategória. Most nemrég kaptunk anyámtól egy másik teflonos serpenyőt... de annak meg olyan görbe az alja... nem főzőlapra való... :U De azzal még nincs (más) probléma.

@Def26: durván komolyan néz ki! :C

[ Szerkesztve ]


Viszlát
(addikt)
Blog

A tej nagy királyság bármilyen helyzetben, én is ezt vallom! :)

Amúgy nem kell ehhez semmi, csak normális emésztés, meg nyilván ne tervezzél be semmi komolyat az elfogyasztás utáni pár órára. :D

Egyébként rájöttem mi hiányzik nekem ebből a kajából: a gomba. :K

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Áh, megjártam már sokszor... =/
Mivel imádok úgy kajálni, hogy közben nézek valamit (általában sorozatot, néha filmet, vagy dok.-filmet) ezért nem veszem észre mennyit eszek... :U Plusz nem szeretek hagyni a tányéron. Plusz plusz a teltségérzetem valamiért 1 órát késik általában. Harmadik plusz pedig, hogy munkahelyen nagyon keveset eszek. Ezért délután fél-5re mire hazaérek mocskosul éhes vagyok.
Szóval ez se egészségileg nem jó, se anyagilag. De az élvezetfaktor megvan. :)
Na és van néha, hogy túleszem magam. :D Olyankor szokott kelleni a Bilagit. De röhej, mert volt, hogy kajálás után 3-4 órával kezdtem érezni, hogy huh valami nem okés.

Ettől függetlenül elég jól bírja az emésztésem / gyomrom a kajákat. Még a krumplifőzelékbe is erős pistát teszek, plusz rendszeresen, amikor valaki másnak hasmenést okoz a kaja, esetleg megfekszi a gyomrát valami, akkor én még vígan bevágok egy kellemesebb vacsorát gond nélkül. : )

Mondjuk vagyok is 85Kg és bizony látszik is :D De egyelőre nem igazán érdekel. Majd ha ez lesz a legkisebb bajom az életben akkor lesz időm átgondolni, foglalkozni vele, esetleg olyan munkahely, ahol kulturáltan és nyugalomban lehetne ebédelni... és így tovább. :)

(uh, tudom mi lesz a következő gasztro bejegyzésem! A spéci virslis tákolmányom... :D 4-5db virsli, hosszában felvágva, beletömködni kis szalonnát vagy kolbász, erős pista, hagyma a tetejére szórva, majd az egészet telibenyomatni sajttal, aztán be a mikróba)

Szerk.:
Uh, a gombával már megjártam egyik karácsonykor! Az se rossz ötlet! Imádom a gombás tojást is. De az már lehet sok lenne együtt? Nagyon keverednének az ízek. Szvsz. Plusz a gombával nagyon vigyázni kell, az el tudja csapni a gyomrot.

[ Szerkesztve ]


Viszlát
(addikt)
Blog

A gomba? Már úgy érted ezt a szétcsapást, hogy nehéz kaja?

Nem nagyon fűszerezted, úgyhogy azért ebben olyan sok íz még nincsen, de max az ember kicsit kevesebb kolbászt tesz bele, de a gomba az kell. A nagyobb probléma az az, hogy többe kerül a jó gomba mintha húst venne az ember... :(((


Dany007
(veterán)
Blog

Na igen, fűszerezésben nem vagyok otthon. Bors is szokott menni sok helyre, de aztán ennyit.
Igen, úgy gondoltam, hogy nehéz kaja, főleg a kolbász mellé. De most megkívántam a gombát... :D Legközelebb lesz benne.
Mi ilyen sima konzervet szoktunk venni. Abból egy közepes árút. Úgy nem olyan vészes. Bár ha lebontod Kg-ra akkor lehet. Viszont nem kell belőle annyi, mint húsból! :)


Viszlát
(addikt)
Blog

Amúgy jót mosolyogtam, mert én is ilyen derékszögesen főzök. :D

üzenetek