üzenetek

hozzászólások


NORBl
(aktív tag)

1.

2.

3.

Adott a három kép. Mi a különbség a TN-ek között ? Csak az első volt valós ?

[ Szerkesztve ]


kerekfej
(addikt)

283 a pp-b a dodo :(((

Mit szóltok hozzá :F


havri1
(félisten)

Akkor ott ér meg most váltani. Bankban 285ft

[ Szerkesztve ]


#27813376
(senior tag)

Tarjánban a somosi váltónál érdemes, vagy a Furates-nél ;)


Outlander
(őstag)

Másnál sem megy a paypal? :F

Server is starting oldalra dob egyfolytában...


KL48
(tag)

Mivel lehet szétszedni az ilyen, vagy ehhez hasonló összepantintott műanyag kütyüket roncsolás nélkül?
Létezik erre valamilyen célszerszám? Esetleg a ebay-n? :F


Outlander
(őstag)

Bankkártya.


e=mc²
(őstag)
Blog

Peldaul ilyennel esetleg.


ittakary
(nagyúr)
Blog

Igen létezik, katt a képre:


spidersoft
(senior tag)

van olyan típusú snap fit, amit kábé lehetetlen szétbontani roncsolás nélkül -- ezt direkt bonthatatlanra tervezték (ld. első kép). Onnan ismerszik fel, hogy a bepattanó nyelv/hurok mögött is van egy műanyag, ami nem engedi vissza kipattanni. Másoknál tudni kell, hogy melyik műanyagfélben van a köröm és melyikben az alámetszés (hurok és bütyök, mindegy), és ennek megfelelően kell kicsit kifelé feszítve rásegíteni a kapcsolat oldására. Ha bontani kell, akkor én egy vagy két laposcsavarhúzóval szoktam :P persze a lehető legkevesebb gyalázással, a legfontosabb, hogy ne szakadjanak le pici darabok a bontogatás helyén. Mikor szétjött, akkor egy tükrös felületű csavarhúzó fém szárával *visszagyurmázom* a szétbarmolt, gyűrött, cikkcakkos éleket. Ez nyilván csak lágyabb, kevésbé rugalmas (ABS, PS) műanyagoknál működik.

ebayes bontó készletet már vettem, viszont sajnos-szerencsére azóta se kellett még semmit szétbontanom...

[ Szerkesztve ]


Outlander
(őstag)

Csavarhúzóval műanyagot? :Y


Avicularia
(veterán)

Ilyet rendeltem, le van most értékelve jócskán. Ennyit tuti megért [link]


spidersoft
(senior tag)

azzal :D :D :D vigyázva, hogy ne szakadjon meg a műanyag. ha valahol megnyomódik, azt meg a csavarhúzó fém részével visszahengerelgetem. nagyon vékony csavarhúzóval nem lehet hengerelgetni, meg rossz felületűvel se, leginkább krómozott, és olyan ø4-6mm körüli. nagyon vastaggal nem lehet elég erőt elég kis területre kifejteni, vékony mag hajladozik, illetve nem simít, hanem benyomódásokat hagy. nehéz így leírni... fény felé tartva észrevehető, de nem randa felületet hagy a műtét :DDD


KL48
(tag)

Ez az összepattintás nekem valahogy nagyon nem szimpi. Inkább kicsavaroznék akárhány miniatűr csavart, de azért kösz az infót mindenkinek.


ZS3NI
(őstag)
Blog

Van ilyenem nekem is, ez a kis csavarhúzó kb tényleg csak precíziós szereléshez használható. Elég könnyen görbül, kopik a feje egy kicsit erősebb használat során. Ennyit megér, de fogyóeszköz.


KL48
(tag)

Én is vettem egy hasonlót, de abban nem volt műanyag bontó. Finom kis készlet, szeretem.
Egyébként mobiltelefon szervizben láttam egy nagyon vékony, kb. 2,5 cm széles éles végű acél lap célszerszámot - gondolom hasonló célokra.

[ Szerkesztve ]


Avicularia
(veterán)

Pont ilyen precíziós szerelésre kell. Nagyobb bitekből meg csavarhúzókból van elég itthon, de ilyen kis méretek hiányoztak.


Gépötty
(senior tag)

Utoljára szlovák koronát váltottam, de azért kösz a tippet! :D
Szintén helyi?

[ Szerkesztve ]


spidersoft
(senior tag)

Sokan így vannak ezzel... a pattintós cucc egyik előnye, hogy a csavarfejeknél nem lesz lyuk, ami telemegy retekkel (pl. távirányítónál), meg ugye szép homogén az egész, mintha egy darabból lenne, és így sokkal több ponton lehet a két házfelet rögzíteni, valamint az összeszerelési idő is jelentősen rövidül. Hátránya, hogy bontani macerásabb... ki lehetne számolni, de van olyan gyanúm, hogy mondjuk négy csavar nagy (milliós) darabszámnál már drágább a fröccsszerszám pattanósra készítésénél... ez utóbbi minden körömnél plusz alkatrészeket igényel a szerszámban, pölö így. Nem akarok összeesküvés-elméleteket indítani, de még akár az is lehet, hogy ez az egyetlen oka a bepattanós rögzítésnek :D


ZS3NI
(őstag)
Blog

Akkor ezzel meg leszel elégedve. :K

üzenetek